Keystone logo

6 Sarjana Muda Program dalam Perancangan Pembangunan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Perniagaan
 • Hartanah
 • Perancangan Pembangunan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (6)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Perancangan Pembangunan

  Ijazah Sarjana Muda adalah program pengajian membolehkan pelajar untuk mencapai pertumbuhan peribadi dan profesional yang ketara dalam bidang tertentu. Kebanyakan program adalah di antara tiga dan empat tahun yang panjang, melengkapkan pelajar pendapatan dengan pendidikan yang sempurna.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Perancangan Pembangunan? program ijazah Kebanyakan perancangan bandar sarjana muda 's melibatkan kursus dalam bidang sains sosial, politik, etika, dan hal ehwal bandar. Pelajar belajar tentang isu-isu semasa ekonomi, prosedur dasar, kelestarian, dan sekatan zon kediaman dan komersial. topik kursus tertentu mungkin termasuk pertimbangan alam sekitar, projek-projek kemasyarakatan dan globalisasi, belanjawan untuk pertumbuhan bandar, analisis dasar bandar, dan penggunaan tanah dan pembangunan. Mata pelajaran yang mendedahkan pelajar kepada cara alat-alat sains politik, reka bentuk, analisis dasar, dan ekonomi boleh dipengaruhi untuk memberi kesan kepada isu-isu alam sekitar dan sosial yang ketara di Amerika Syarikat dan di luar negara.

  Pelajar memperoleh ijazah mereka mendapat beberapa kemahiran yang memberi manfaat kepada kehidupan peribadi dan profesional mereka. Sebagai contoh, mereka belajar organisasi, komunikasi, penyelesaian masalah, dan kemahiran membuat keputusan untuk menggalakkan perubahan global yang cekap dan saksama.

  kos Program berubah-ubah antara institusi, bergantung kepada lokasi universiti dan panjang pengajian. Pelajar perlu meneroka pilihan untuk memastikan program tersebut memenuhi matlamat dan objektif kerjaya.

  Pendapatan ijazah sarjana muda dalam perancangan pembangunan boleh membuka pintu kepada kerjaya dalam pelbagai bidang dan disiplin dalam sektor awam dan swasta. Sebahagian daripada pekerjaan ini mungkin termasuk jurutera awam, membina juruukur, pengurus pembangunan masyarakat, arkitek landskap, dan pentadbir perkhidmatan awam. Program ini juga boleh menyediakan asas untuk pelajar bersedia untuk kerja-kerja graduan dalam merancang, undang-undang, reka bentuk bandar, dan dasar awam.

  Mencari masa untuk meneruskan matlamat memperoleh ijazah pendidikan yang lebih tinggi adalah lebih mudah dengan fleksibiliti dan kemudahan program dalam talian. Internet berasaskan kerja kursus membolehkan pelajar untuk mendaftar mana-mana sahaja di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.