Keystone logo

143 Sarjana Muda Program dalam Perakaunan Profesional 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Perakaunan
 • Perakaunan Profesional
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (143)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Perakaunan Profesional

  Ijazah Sarjana Muda adalah program ijazah 03:57-tahun yang memberi tumpuan kepada mata pelajaran akademik. Ia biasanya memberikan pelajar pengetahuan asas dan mula pembangunan set kemahiran profesional. ijazah itu menyediakan mereka untuk mengikuti program ijazah lanjutan dan / atau untuk memasuki pasaran kerja.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan Profesional? Pelajar belajar pelbagai mata pelajaran termasuk makroekonomi, mikroekonomi, pasaran kewangan, etika, kewangan, kaedah perakaunan, teknologi perakaunan dan penyelidikan. Para pelajar boleh belajar undang-undang tempatan yang berkaitan dengan perakaunan dan kewangan, serta apa-apa isu-isu berkaitan undang-undang antarabangsa. Mereka mungkin mempunyai peluang untuk pakar kajian perakaunan mereka untuk bidang khusus seperti syarikat-syarikat perdagangan, syarikat industri dan institusi belanjawan.

  Selepas menamatkan program ijazah ini, pelajar sering mempunyai kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kelebihan daya saing dalam pasaran kerja.latar belakang mereka dalam bidang ekonomi dan pasaran boleh membantu mereka memenuhi syarat untuk pelbagai jawatan peringkat kemasukan.

  Kos program ijazah ini mungkin berbeza-beza kepada pilihan pelajar universiti, program, pengkhususan dan jenis kursus. Untuk menjimatkan perbelanjaan, ramai pelajar memilih kelas dalam talian dan / atau bahan-bahan kajian digital. Juga, pastikan untuk program doktor haiwan untuk program bantuan kewangan dan jumlah kos.

  Dengan ijazah perakaunan profesional, pelajar boleh mendapat pelesenan untuk mengamalkan undang-undang profesion perakaunan. Bergantung kepada pengkhususan dan kepentingan mereka, para graduan boleh bekerja di syarikat-syarikat, firma-firma kecil, agensi perunding dan institusi yang sama. Dalam kedudukan peringkat kemasukan, mereka mungkin mendapati diri mereka menguruskan akaun pelanggan atau menyumbang kepada pengurusan akaun luas. pelajar-pelajar lain boleh memilih untuk bergerak ke program ijazah lanjutan atau ijazah dalam bidang perakaunan atau mata pelajaran yang sama.

  Adakah anda bersedia untuk mencari program perakaunan profesional yang sesuai untuk anda?Terdapat banyak universiti antarabangsa yang menawarkan kursus dalam talian yang dimuatkan ke dalam mana-mana jadual sibuk atau mencabar. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.