Keystone logo

11 Sarjana Muda Program dalam Penulisan Skrin 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Seni Persembahan
  • Pengajian Filem
  • Penulisan Skrin
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Penulisan Skrin

Pendapatan Sarjana Muda Screenwriting adalah satu peluang yang baik untuk individu-individu yang ingin meningkatkan kemahiran menulis mereka dan membuat semangat mereka kenyataan. Pelajar mendapat ijazah dalam jurusan screenwriting boleh bekerja dalam industri seni, hiburan, dan rekreasi.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Screenwriting? Akademik, ia adalah satu kaedah melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang penting untuk berjaya dalam kerjaya screenwriting, dengan penumpuan kepada penceritaan visual. Ia menggabungkan kajian daripada pelbagai disiplin, seperti kemanusiaan, Bahasa Inggeris, falsafah, sejarah, dan seni halus untuk mendidik pelajar mengenai kemahiran yang diperlukan untuk industri screenwriting itu. Peserta program akan memperolehi pemahaman yang kuat sifat berjalin tema, cerita, tindakan, watak, visual, dan dialog. Di samping itu, tahap yang menggalakkan kerjasama dan interaksi global dengan rakan-rakan dan fakulti untuk mencetuskan kreativiti dan imaginasi.

Terdapat beberapa sebab-sebab mengapa pelajar memilih untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Screenwriting. Sebagai contoh, program ini mengajar beberapa kemahiran, seperti menulis untuk televisyen dan filem, penukaran sederhana, komponen skrip, dan menulis semula skrip filem dan penyuntingan. Pelajar boleh mengharapkan untuk mengambil kursus dalam kemanusiaan, pengucapan awam, penulisan kreatif, Bahasa Inggeris, Shakespeare, teori sastera, bengkel screenwriting, penulisan, penerbitan, dan sejarah.

Kos program berbeza-beza dan bergantung kepada universiti. Kurikulum ini berlangsung selama tiga sampai empat tahun. Oleh kerana itu, adalah penting bagi seorang pelajar bakal ke sekolah-sekolah menyelidik dengan teliti untuk memastikan program yang ditawarkan sesuai dengan matlamat mereka.

Graduan daripada program ini mendapati diri mereka sering mendapat permintaan yang tinggi untuk kerjaya yang semakin kompetitif seperti screenwriters, pengarah, dan pengeluar dalam media televisyen, filem, dan berita. Pilihan kerjaya lain termasuk pekerjaan sebagai editor, playwrights, pengarang dan wartawan.

Banyak peluang-peluang antarabangsa bagi program ini wujud dari pelbagai universiti. Kelas dalam talian adalah pilihan yang luar biasa bagi pelajar yang tinggal di kawasan terpencil di dunia dengan peluang yang terhad untuk kemudahan. Pilihan berasaskan web juga menampung pelajar-pelajar yang memerlukan jadual yang fleksibel. Untuk bermula dengan kursus, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.