Keystone logo

26 Sarjana Muda Program dalam Penterjemahan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Bahasa
  • Penterjemahan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (26)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Penterjemahan

Setelah mendapat ijazah sekolah menengah atau yang setaraf dengannya, ramai pelajar memilih untuk mengikuti ijazah sarjana muda untuk membantu mereka mempersiapkan diri dalam bidang yang dipilih. Program pendidikan ini biasanya mengambil masa empat tahun untuk disiapkan dan juga dapat menyediakan para sarjana untuk kajian pendidikan lanjut.

Apakah Sarjana Muda dalam Terjemahan? Terjemahan adalah bidang pengajian yang unik yang direka untuk menyediakan peserta program dengan bahasa kefasihan dan pengetahuan linguistik untuk mempersiapkan mereka untuk kerjaya dalam tafsiran dan terjemahan. Banyak program dalam bidang pengajian ini menawarkan perjalanan antarabangsa untuk membenamkan pelajar dalam budaya dan bahasa tertentu. Sesetengah sekolah mungkin termasuk bahasa isyarat sebagai tumpuan. Kerja kursus untuk program ini mungkin termasuk istilah, kajian budaya, ungkapan lisan dan terjemahan lanjutan serta kajian media.

Ramai pelajar dalam bidang penterjemahan memperoleh banyak kemahiran yang bermanfaat untuk majikan dari mana-mana industri yang dicari. Ini termasuk mata untuk terperinci dan pemahaman yang kuat tentang komunikasi interpersonal. Ulama juga boleh mengasah kemahiran bahasa bertulis untuk meningkatkan komunikasi.

Untuk maklumat lanjut mengenai kos program, pihak yang berminat boleh menghubungi pejabat kemasukan institusi yang diingini, atau lawati laman web. Kebanyakan sekolah mempunyai tuisyen yang berbeza-beza mengikut jenis universiti dan panjang program ijazah.

Graduan dengan ijazah dalam terjemahan boleh mempunyai alat yang diperlukan untuk bersaing untuk kerjaya yang lumayan dan memuaskan. Penterjemah boleh bekerja dalam pelbagai industri seperti perniagaan antarabangsa, agensi kerajaan dan banyak lagi. Sesetengah penterjemah boleh bekerja secara perseorangan dengan pelancong asing atau ahli perniagaan. Orang lain boleh menterjemah manual, dokumen dan teks teknikal untuk syarikat. Terdapat juga jawatan tambahan yang disediakan, termasuk guru, pegawai perkhidmatan asing, penulis dan editor.

Walaupun ia adalah perkara biasa bagi pelajar untuk belajar di luar negara semasa program ijazah jenis ini, ramai juga memilih untuk belajar dalam talian dari rumah. Banyak universiti menawarkan program dalam talian atau pilihan pengajian separuh masa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.