Keystone logo

45 Sarjana Muda Program dalam Pentadbiran Awam 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Pentadbiran
 • Pentadbiran Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Pentadbiran (45)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pentadbiran Awam

  Kerajaan dan sektor awam telah semakin menjadi pemain utama dalam hampir setiap aspek masyarakat. Mendapat tahap yang sesuai kemahiran dan pengetahuan adalah penting untuk kejayaan dalam pelbagai jenis pekerjaan. Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Awam program memberi tumpuan kepada kajian organisasi, struktur dan proses kerajaan melalui kanta antara disiplin, dan direka bentuk untuk membolehkan murid meningkatkan pemahaman mengenai isu-isu dan cabaran yang dihadapi masyarakat.

  Dengan memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pentadbiran Awam, pelajar membangunkan kepimpinan, analisis, kemahiran organisasi, penyelidikan, dan komunikasi. Mereka belajar untuk melaksanakan program-program awam kompleks, manakala penyelesaian masalah isu-isu awam dan kerajaan dengan jayanya. Graduan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pentadbiran Awam boleh memasukkan kedua-dua bidang sektor swasta dan awam.Sesetengah sekolah menawarkan kepekatan yang membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada satu aspek pentadbiran awam, seperti penguatkuasaan undang-undang atau yang tidak mencari keuntungan.

  Graduan Sarjana Muda dalam Pentadbiran Awam program mempunyai beberapa pilihan kerjaya mungkin termasuk pegawai akhlak, pengarah sumber manusia, pengurus khidmat masyarakat, perhubungan awam pakar dan pentadbir perkhidmatan kesihatan. Ia adalah satu bidang yang luas dengan peluang yang ada di seluruh dunia di banyak institusi akademik. Sila lihat melalui program-program di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang-peluang untuk Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Awam menunggu untuk anda!