Keystone logo

16 Sarjana Muda Program dalam Penjagaan Pastoral 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Teologi
  • Penjagaan Pastoral
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Penjagaan Pastoral

Sarjana Muda A adalah ijazah sarjana muda yang paling popular, dan ia ditawarkan dalam pelbagai disiplin. Ijazah sama ada boleh membawa terus kepada kerjaya atau bertindak sebagai batu loncatan untuk pendidikan yang lebih maju, dan ia biasanya mengambil masa antara tiga dan lima tahun untuk disiapkan.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pastoral Care? Program ini adalah pilihan yang baik bagi mereka yang mahu berkembang dalam kerohanian mereka dan menjadi pemimpin dan menteri dalam tubuh Kristus. Pelajar biasanya akan mengambil kelas umum direka di sekitar ajaran Alkitab, prinsip teologi, dan kementerian. Kepekatan penjagaan pastoral melengkapkan dan mendidik pelajar dengan kaedah, falsafah, dan sumber yang sesuai untuk meletakkan atau kementerian profesional. Para pelajar mempelajari pendekatan asas kepada penjagaan pastoral dan bagaimana untuk menyesuaikan diri mereka untuk digunakan dalam kementerian.

Memperoleh ijazah dalam penjagaan pastoral menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pelbagai tetapan.Mereka akan dapat memberi kesan positif kepada kehidupan orang lain, baik dalam jemaah tempatan dan di seluruh dunia.

Tuisyen dan yuran yang terlibat dengan tahap penjagaan pastoral akan berbeza-beza dari satu institusi yang lain, bergantung kepada lokasi sekolah dan panjang program ini. Menghubungi pihak sekolah secara langsung adalah cara terbaik untuk mengetahui jika program ini dengan matlamat kewangan anda.

Selepas menamatkan pengajian dengan ijazah dalam penjagaan pastoral, individu boleh memilih beberapa laluan kerjaya. Mereka boleh menjadi paderi gereja, atau paderi belia bekerja dengan penduduk yang lebih muda. Beberapa graduan memilih untuk meneruskan kerjaya sebagai mubaligh dan perjalanan dunia, sementara yang lain mungkin mahu menjadi pengarah organisasi seperti kementerian kanak-kanak.

Mula menggunakan pangkalan data dalam talian kami sekarang. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.