Keystone logo

26 Sarjana Muda Program dalam Penjagaan dan Kebajikan Haiwan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Hayat
  • Sains Haiwan
  • Penjagaan dan Kebajikan Haiwan
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (26)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Penjagaan dan Kebajikan Haiwan

Ijazah Sarjana Muda adalah satu program sarjana muda yang boleh diselesaikan dalam tempoh empat tahun. Ia boleh didapati dalam pelbagai bidang, seperti sains, kemanusiaan, perniagaan, seni, dan undang-undang.

Apakah Sarjana Muda Penjagaan Haiwan dan Kebajikan? Ijazah ini bertujuan untuk pelajar yang mempunyai semangat untuk haiwan dan ingin melindungi dan menjaga mereka. Sesetengah program mungkin memberi tumpuan kepada penjagaan haiwan yang disalahgunakan dan cedera, sementara yang lain mungkin melihat ujian haiwan dalam industri bioteknologi dan pertanian. Kelas mungkin termasuk fisiologi haiwan, biokimia, kebajikan haiwan, etika haiwan, tingkah laku pembiakan, pengurusan haiwan, genetik haiwan, pemakanan, dan pengeluaran makanan. Arahan biasanya menggabungkan kuliah kelas dengan makmal tangan.

Pelajar yang memperolehi faedah ijazah sarjana haiwan dan kesejahteraan mempunyai pengetahuan bahawa mereka dapat mempelajari kemahiran pengurusan dan pengambilan keputusan yang menghasilkan penjagaan terbaik bagi haiwan. Mereka juga boleh membangunkan kemahiran organisasi yang membantu dalam kehidupan profesional dan peribadi mereka.

Kos yang berkaitan dengan pendapatan ijazah sarjana muda ini tidak boleh menghalang seseorang daripada pergi ke sekolah. Sekolah-sekolah di seluruh dunia menawarkan kurikulum ini, dan tuisyen boleh berbeza sedikit dari satu ke yang lain. Pelajar perlu menghubungi sekolah dan menanyakan mengenai tuisyen dan yuran lain serta jika ada peluang bantuan kewangan.

Terdapat pelbagai pilihan kerjaya bagi mereka yang memperoleh pendidikan ini. Tugas tertentu boleh bergantung kepada fokus program, tetapi beberapa tajuk profesional yang berpotensi termasuk penasihat saintifik, juruteknik penyelidikan, pensyarah tingkah laku haiwan, pekerja penjagaan haiwan, pekerja kawalan haiwan, dan pembantu makmal. Dengan latihan atau pendidikan tambahan, pilihan karir lain adalah guru sains haiwan, peternak haiwan, atau doktor haiwan.

Sama ada pelajar sedang mencari sekolah antarabangsa atau program dalam talian, pangkalan data ini mempunyai maklumat. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.