Keystone logo

45 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Teknologi Maklumat 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Pengurusan Teknologi Maklumat
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (45)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Teknologi Maklumat

Ijazah Sarjana Muda ditawarkan di institusi pengajian tinggi di pelbagai tempat di dunia. Program-program semacam itu biasanya termasuk gabungan kursus pendidikan umum, teras dan elektif untuk mencipta pengalaman pendidikan peribadi untuk setiap pelajar.

Apakah Sarjana Muda Pengurusan Teknologi Maklumat? Kebanyakan program menyediakan pelajar dengan latar belakang yang kuat dalam pengaturcaraan, rangkaian dan konsep kejuruteraan. Bergantung kepada program, pelajar mungkin dapat mengamalkan kemahiran mereka menggunakan teknologi Microsoft, Cisco, Oracle dan teknologi sumber terbuka. Kebanyakan universiti memberi pelajar pelbagai pilihan untuk mengkhususkan diri dalam bidang tertentu bakat atau minat mereka. Ada yang memilih untuk memberi tumpuan kepada kemahiran perniagaan seperti pengurusan projek dan pemilihan vendor.

Kebanyakan pelajar mendapati bahawa kelakuan program universiti dalam pengurusan teknologi disiplin mereka untuk menangani tuntutan yang kemudiannya akan ditugaskan. Semasa merangkumi banyak bahan, pelajar juga cenderung menjadi pembaca dan penyelidik yang sangat baik, memanjangkan manfaat yang melampaui kelas.

Kos ijazah sarjana muda berbeza dengan setiap tahun dan institusi akademik. Walaupun sesetengah pelajar dapat menanggung perbelanjaan mereka sendiri, yang lain menerima bantuan daripada program bantuan keluarga atau kewangan.

Oleh kerana organisasi terus memperkemas operasi dan pengguna sentiasa mengemas kini peranti mereka dan menuntut permohonan baru, prospek kerja harus terus kukuh. Sesetengah graduan bekerja dalam pentadbiran rangkaian, pembangunan pangkalan data atau keselamatan maklumat. Orang lain memberi tumpuan kepada pengaturcaraan perisian, ujian atau sokongan. Juniors dan senior yang membina pengalaman melalui latihan boleh berakhir dengan tawaran pekerjaan di organisasi yang sangat mereka mulakan. Mereka yang berminat dalam bidang yang muncul boleh mencari peluang dalam realiti bertambah dan internet perkara.

Terima kasih kepada teknologi canggih, para pelajar dapat memanfaatkan arahan berkualiti hampir di mana saja. Sesetengah institusi menampung profesional yang bekerja, menawarkan kursus pada waktu malam dan pada hujung minggu. Lain-lain menyediakan program yang boleh diselesaikan mengikut jadual sendiri pelajar. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.