Keystone logo

127 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Sumber Manusia 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Pentadbiran
 • Sumber Manusia
 • Pengurusan Sumber Manusia
Bidang pengajian
 • Pengajian Pentadbiran (127)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Sumber Manusia

  Ijazah Sarjana Muda adalah ijazah sarjana muda dari universiti di seluruh dunia. Biasanya, ijazah sarjana muda dibentuk untuk disiapkan dalam tempoh empat tahun penerimaan, tetapi mungkin lebih pendek atau lebih lama bergantung kepada program.

  Apakah Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia? Pengurusan sumber manusia adalah kajian, pengurusan, dan peningkatan modal insan. Murid memeriksa sistem pengurusan yang digunakan dalam organisasi dari semua saiz dan jenis sambil menilai bidang kelemahan dan mengenal pasti potensi peningkatan. Di samping memperoleh kepimpinan profesional dan kemahiran pengambilan, para pelajar menumpukan banyak kajian mereka kepada landskap undang-undang dan etika yang menyerupai dunia kerja hari ini. Program biasanya memberi penekanan utama kepada pengurusan pekerja dan menyediakan kajian tambahan dalam pengurusan kewangan dan operasi.

  Pelajar dengan ijazah sarjana muda ini sering teratur, terlatih dalam pengurusan manfaat pekerja, dan sangat mahir dalam menavigasi peraturan persekutuan. Bukan sahaja kemahiran ini memberi peluang kepada banyak industri, tetapi mereka dapat membantu perkembangan hubungan peribadi dengan meningkatkan kecerdasan, kesopanan, dan pengurusan konflik pelajar.

  Kos ijazah sarjana muda akan berbeza antara pelajar dan bergantung kepada beberapa pembolehubah. Untuk menghubungi pejabat pengambilan sekolah yang prospektif boleh menghapuskan banyak ketidakpastian dan menyediakan pelajar dengan maklumat individu.

  Sumber manusia adalah bahagian penting dari setiap industri dan organisasi, jadi ia mengikuti bahawa pelajar dengan ijazah ini dapat mencari peluang di setiap penjuru dunia. Apabila mereka tidak bekerja dalam bidang sumber manusia, siswazah boleh menawarkan perkhidmatan mereka untuk latihan, operasi organisasi, dan pembangunan perniagaan. Pengurus sumber manusia dan pengarah adalah jawatan yang sama, sementara tajuk pekerjaan lain mungkin termasuk pemaju latihan, perekrut, pengurus hubungan buruh, pakar gaji, pembantu sumber manusia, dan penyelaras pentadbiran.

  Sesetengah, jika tidak semua, Sarjana Muda dalam Pengurusan Sumber Manusia boleh diselesaikan secara dalam talian, membolehkan peserta didik meneruskan karier mereka dan mengekalkan kehidupan keluarga semasa mendapatkan ijazah mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.