Keystone logo

15 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Sumber 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Kemampanan
  • Kelestarian Alam Sekitar
  • Pengurusan Sumber
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Sumber

Ijazah sarjana muda diperoleh pada akhir karier pendidikan siswazah pelajar dan biasanya menyediakan asas untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam bidang kerjaya tertentu atau peluang pendidikan pasca siswazah. Ijazah boleh diperolehi dari kolej atau universiti dan biasanya memerlukan penyiapan kira-kira 120 jam kredit.

Apakah Sarjana Muda Pengurusan Sumber? Ijazah ini memberi tumpuan kepada memberi pelajar teknik-teknik yang diperlukan untuk selamat dan bertanggungjawab bekerja dengan sumber-sumber seperti gas asli, air dan lain-lain aset berasaskan tanah yang digunakan dalam kehidupan seharian oleh perniagaan dan individu di seluruh dunia. Sesetengah pelajar kursus yang dijangka dapat disiapkan termasuk biologi, kimia, ekonomi, kajian alam sekitar, geografi dan kursus inti seperti matematik dan seni bahasa.

Melalui pengajian mereka, pelajar mungkin akan belajar bagaimana untuk memulihara sumber yang lebih baik dan mengurangkan jejak alam sekitar mereka di tempat kerja dan di rumah masing-masing. Mereka juga boleh membina kemahiran kerja berpasukan dan mengasah teknik komunikasi yang lebih baik. Kemahiran ini boleh digunakan di dalam dunia profesional dan kehidupan peribadi peserta.

Kos yang dikaitkan dengan program ijazah ini berbeza-beza antara negara-negara dan sekolah yang berbeza-beza, jadi sangat penting agar calon pelajar melakukan sedikit penyelidikan mengenai tuisyen sebelum menetap di mana sekolah akan hadir. Kos juga boleh berubah bergantung kepada sama ada kelas diambil secara dalam talian atau secara peribadi.

Oleh kerana usaha pemuliharaan sumber kini berada pada tahap yang tinggi, pekerjaan bagi graduan dalam bidang ini mungkin mudah diakses di kebanyakan tempat di dunia. Sesetengah pemegang ijazah kerjaya mungkin boleh memilih termasuk penyelidik alam sekitar, guru, wartawan alam sekitar, pemulih ekologi, tenaga atau sumber sumber dalam industri swasta atau perkhidmatan awam atau pemaju dasar alam sekitar. Kebanyakan jawatan yang ada untuk ijazah ini mempunyai tumpuan yang kuat untuk memelihara tenaga dan sumber dalam jangka masa panjang.

Kursus tempatan dan antarabangsa sangat baik untuk pelajar yang mencari pengalaman kolej tradisional, manakala kursus dalam talian boleh memberi pelajar lebih banyak kebebasan jadual lebih sibuk. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.