Keystone logo

20 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Risiko 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Kewangan
 • Pengurusan Risiko
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (20)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Risiko

  Apa sahaja yang anda lakukan dalam hidup, terdapat beberapa tahap risiko. Mampu menilai risiko-risiko adalah satu bahagian penting dalam membuat keputusan kewangan dan perniagaan yang bijak. Pendapatan Sarjana Muda Pengurusan Risiko adalah cara yang baik untuk membuat diri anda tambahan wajar untuk perniagaan dan institusi kewangan di seluruh dunia.

  &nbsp

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Risiko? Ini jenis program pendidikan biasanya memberi tumpuan kepada pengurusan risiko yang berkaitan dengan perniagaan dan institusi kewangan. Kursus sering memberi tumpuan kepada topik-topik seperti pencegahan kehilangan, statistik perniagaan, amalan perniagaan, audit dan banyak lagi. Panjang kajian berbeza-beza, tetapi banyak program ijazah empat hingga lima tahun untuk disiapkan. Ini adalah program yang baik pilihan bagi pelajar yang dianjurkan menikmati nombor dan data. Banyak kelas juga boleh didapati dalam talian, yang merupakan satu pilihan yang hebat untuk pelajar jarak.

  &nbsp

  Hakikat bahawa banyak kelas untuk memperoleh ijazah Sarjana Muda dalam bidang pengurusan risiko boleh didapati dalam talian menjadikan program ini merayu kepada pelajar-pelajar di seluruh dunia. Ini juga merupakan cara yang baik untuk mendarat pekerjaan antarabangsa, dan beberapa program membolehkan anda untuk mengkhususkan tumpuan program anda.

  &nbsp

  Berapa banyak ia mungkin kos untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Risiko bergantung kepada di mana anda memilih untuk mengkaji dan berapa lama ia akan membawa anda untuk mendapatkan ijazah. Untuk memahami sepenuhnya apa jenis kos yang terlibat dengan kajian anda, teliti menyelidik program dari sekolah pilihan anda.

  &nbsp

  Bagi sebahagian besar, graduan yang mendapat ijazah Sarjana Muda dalam bidang pengurusan risiko berkelayakan untuk bekerja di sektor insurans dan kewangan. Kemungkinan kerjaya termasuk ejen insurans, penaja jamin, tuntutan ajuster, pengurus kewangan dan aktuari. Pendapatan tahap yang maju dalam bidang ini boleh membantu graduan untuk kekal berdaya saing untuk pilihan kerjaya yang lebih baik.

  &nbsp

  Ia adalah mungkin untuk memohon untuk program pengurusan risiko yang paling dengan mengisi permohonan dalam talian dari institusi yang menyediakan program ini. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.