Keystone logo

20 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Pantai dan Marin 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Alam Sekitar
 • Kajian Pantai
 • Pengurusan Pantai dan Marin
Bidang pengajian
 • Pengajian Alam Sekitar (20)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Pantai dan Marin

  Pendapatan Sarjana Muda Pengurusan Pantai dan Laut adalah satu peluang yang baik bagi individu yang mahu meneroka persekitaran laut. Ia adalah satu bidang yang baru muncul kejuruteraan untuk menyediakan pelajar dengan kefahaman tentang ekosistem pantai dan marin, ditambah dengan pengetahuan praktikal tentang pengurusan marin.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dan Pantai Marine Pengurusan? Ijazah ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang penting untuk berjaya, seperti mendapat pemahaman tentang konsep-konsep sains yang berkaitan dengan kehidupan laut. Kajian memberi tumpuan kepada pemeriksaan rangka kerja kawal selia dan pentadbiran sekitar pengurusan pantai dan marin global. Peserta program juga akan belajar tentang keperluan untuk mengekalkan dan melindungi garis pantai, dengan penekanan kepada melindungi sumber. Dengan mengiktiraf peranan penting yang bermain lautan, pelajar disediakan dengan pemahaman tentang proses marin dinamik diperlukan untuk memantau tahap CO2 atmosfera dan pengasidan laut.

  Terdapat sebab-sebab yang banyak mengapa individu memilih untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Pantai dan Laut. Pelajar boleh menjangka meneroka teori dan prinsip biologi, oseanografi dan geologi. Kursus termasuk astronomi, sejarah, falsafah, kimia dan ekologi pantai.

  Kos program berbeza-beza bergantung kepada institusi itu, dan ijazah yang biasanya mengambil masa antara tiga hingga empat tahun untuk disiapkan. Individu mesti teliti sekolah kajian untuk memastikan bahawa program yang sesuai dengan matlamat mereka.

  Siswazah dari program ini adalah permintaan untuk kerjaya yang semakin berdaya saing dalam bidang pengurusan pantai dan marin kerana latihan saintifik khusus, penyelesaian masalah kebolehan dan kemahiran berfikir secara kritis. Peluang pekerjaan merangkumi ahli biologi marin, juruteknik akuakultur, pengurus sumber semula jadi, pegawai perikanan dan sains alam sekitar.Selain itu, pelajar boleh membangunkan wawasan ke dalam apa yang diperlukan untuk berjaya dengan bekerja dengan orang dalam sumber dan pelancongan, sektor alam sekitar dan industri pemuliharaan.

  Banyak peluang-peluang antarabangsa bagi program yang wujud dari universiti-universiti di seluruh dunia. Kelas dalam talian dan alternatif berasaskan web sesuai untuk pelajar yang tinggal di kawasan pedalaman di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.