Keystone logo

25 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Makanan dan Minuman 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Makanan dan Minuman
 • Perniagaan Makanan dan Minuman
 • Pengurusan Makanan dan Minuman
Bidang pengajian
 • Pengajian Makanan dan Minuman (25)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Makanan dan Minuman

  Program ijazah Sarjana Muda direka untuk individu memperolehi pemahaman asas mengenai bidang pengajian tertentu. Sering kali, ijazah sarjana muda adalah cukup untuk menduduki pekerjaan yang baik, tetapi kadang-kadang graduan melanjutkan pengajian ke ijazah sarjana, seperti sarjana atau Ph.D.

  Ramai orang mahu tahu, apakah Sarjana Muda Pengurusan Makanan dan Minuman? Program ini direka bentuk untuk membantu peserta membina pengetahuan penting mereka mengenai kualiti makanan, pengeluaran makanan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi usahawan makanan yang berjaya. Pelajar boleh mengambil bahagian dalam kursus seperti pengeluaran makanan, pengurusan kualiti makanan, merchandising makanan, undang-undang perniagaan perhotelan, falsafah makanan dan wain dan pengurusan perkhidmatan yang berkualiti. Semasa program ini, pelajar mungkin menghabiskan masa yang banyak dalam bengkel praktikal, sesi makmal yang lazat dan bengkel yang memberi tumpuan kepada seni makanan halus.

  Individu yang lulus dengan ijazah dalam pengurusan makanan dan minuman sering mempunyai banyak kemahiran yang diinginkan. Peserta program ini umumnya mempunyai kemahiran penderiaan yang lebih kuat daripada yang lain, serta perniagaan yang bijak untuk menjadi usahawan makanan yang berjaya. Ramai juga pemikir kreatif dan inovatif. Setiap sifat ini boleh berguna dalam beberapa bidang.

  Kos sarjana muda benar-benar bergantung kepada program yang dipilih oleh pelajar untuk mengambil bahagian dan tempoh program tersebut. Pelajar juga perlu mengira kos perbelanjaan hidup ke dalam keseluruhan kos pendidikan mereka.

  Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk beberapa peluang kerjaya yang menarik. Di samping bekerja di dapur sebagai tukang masak, graduan mungkin mempunyai kemahiran untuk masuk ke dalam pembangunan produk, inovasi makanan dan reka bentuk, penjenamaan makanan, atau pengurusan perniagaan kecil. Mereka boleh menjadi pengarah pemasaran atau jurugambar makanan. Peserta boleh menemui kejayaan dalam industri perhotelan atau bahkan dalam hiburan sebagai tuan rumah saluran makanan.

  Lebih banyak institusi mula menawarkan program jenis ini. Sesetengah kursus mungkin dapat diselesaikan dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pilihan yang tersedia untuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.