Keystone logo

32 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Keusahawanan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Perniagaan
 • Keusahawanan
 • Pengurusan Keusahawanan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (32)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Keusahawanan

  Ramai pelajar membuat keputusan untuk melanjutkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Keusahawanan untuk meneroka kepentingan dalam memulakan perniagaan mereka sendiri atau melabur dalam syarikat-syarikat yang semakin meningkat. Ijazah ini memberikan pelajar asas yang kukuh dalam perniagaan dan konsep kewangan yang diperlukan untuk menjadi usahawan yang boleh mencari dan menyokong perusahaan baru yang menjanjikan.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Keusahawanan? Program ijazah sarjana muda dalam pengurusan keusahawanan adalah kursus berasaskan projek pengajian yang mengajar pelajar proses memulakan atau melabur dalam perniagaan baru. Peserta belajar bagaimana untuk meramalkan peluang baik untuk pembangunan dan kaedah untuk peralihan ini perniagaan yang berpotensi ke dalam pelaburan yang menguntungkan. Pelajar boleh memilih untuk menumpukan perhatian kepada permulaan usaha niaga teknologi, inovasi dalam perusahaan atau pembangunan di negara-negara yang baru muncul, antara lain usaha keusahawanan.Graduan mempunyai kemahiran untuk berjaya pemilik perniagaan dan pemodal teroka dalam industri yang menarik minat mereka.

  Pelajar mencari kursus pengurusan keusahawanan menyediakan mereka untuk kerjasama yang diperlukan untuk memulakan perniagaan baru atau menyelaras pelabur. Kerja projek dengan peserta lain menyediakan pelajar dengan pihak pengurusan, kerja berpasukan dan aspek-aspek perundangan dan teknikal pembangunan.

  Masa dan kursus yang diperlukan untuk mendapat ijazah ini berbeza bagi program individu. Secara umum, program ijazah sarjana muda mengambil masa sehingga empat tahun untuk disiapkan. Kos program juga berbeza-beza di seluruh institusi. Bakal pelajar perlu menyelidik setiap institusi untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jumlah kursus dalam program ini dan keperluan tuisyen berkaitan.

  Kemahiran dan pengalaman yang diperolehi melalui penyelidikan, kerja kursus dan pengurusan projek dalam program keusahawanan yang berkaitan dengan banyak kerjaya dalam perniagaan dan pelaburan.Graduan mempunyai alat untuk berjaya mendapati syarikat-syarikat mereka sendiri atau menyokong pertumbuhan dalam perniagaan yang ditubuhkan. Yang permulaan ledakan teknologi bergantung kepada pemodal teroka dan sokongan usahawan boleh menyediakan berkembang syarikat teknologi canggih. Kemajuan dalam organisasi yang ditubuhkan juga memerlukan pelabur dan bimbingan keusahawanan. Ijazah ini juga membawa kepada kerjaya dalam pengurusan perniagaan, kedudukan nasihat, perundingan kewangan dan pembangunan antarabangsa.

  Bakal pelajar boleh mengetahui lebih lanjut mengenai program ijazah pengurusan keusahawanan dengan mencari pangkalan data yang luas dari sekolah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.