Keystone logo

18 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Keselamatan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Keselamatan
  • Pengurusan Keselamatan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Keselamatan

Program ijazah sarjana muda boleh membolehkan pelajar menyediakan diri mereka untuk kerjaya seumur hidup dalam banyak bidang yang menjanjikan. Untuk mendapatkan ijazah, biasanya diperlukan untuk menyelesaikan kursus umum dalam bidang seperti matematik, sejarah dan sains. Ia juga memerlukan kelas yang lebih intensif di kawasan yang dipilih oleh pelajar, yang biasanya dikenali sebagai bidang pengajian utama.

Apakah Sarjana Muda Pengurusan Keselamatan? Pelajar yang berminat untuk membantu menjaga keselamatan orang lain mungkin berminat memilih pengurusan keselamatan sebagai bidang pengajian utama mereka. Ramai program akan mempunyai pelajar mengambil pelbagai kelas dalam jabatan sains kesihatan dan pengurusan perniagaan. Pemahaman yang menyeluruh terhadap keselamatan tempat kerja, tindak balas kecemasan dan kaedah pencegahan kemalangan biasanya dipelajari menerusi kursus, dengan banyak program yang menggalakkan pelajar melengkapkan latihan praktikal.

Mengkaji bidang pengurusan keselamatan boleh membantu pelajar mempelajari kemahiran penting yang boleh memberi manfaat kepada mereka di tempat kerja dan dalam kehidupan rumah mereka. Kemahiran ini termasuk pencegahan kemalangan, tindak balas kecemasan dan kemahiran kesihatan dan kebersihan umum.

Panjang dan kos menyelesaikan pengurusan keselamatan bujang akan bergantung kepada sekolah dan program yang dipilih. Pelajar digalakkan untuk berhubung dengan sekolah secara individu untuk mengetahui kos dan keperluan program.

Mereka yang melengkapkan ijazah sarjana muda dalam pengurusan keselamatan mungkin memenuhi syarat untuk pekerjaan seperti pengurus keselamatan, penyelaras pencegahan kerugian, pakar kebersihan industri, pentadbir keselamatan dan kesihatan, pengarah pengurusan kecemasan, pakar pencegahan kemalangan dan banyak lagi. Banyak industri di kedua-dua sektor awam dan swasta boleh dijangka menyewa jenis jawatan ini. Ijazah dalam pengurusan keselamatan dapat membantu pelajar mempersiapkan kerjaya yang berjaya dan tahan lama.

Bermula pada peringkat sarjana muda anda dalam pengurusan keselamatan. Biasanya terdapat banyak program yang menawarkan kursus fleksibel agar sesuai dengan gaya hidup anda, sama ada di kampus atau dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.