Keystone logo

111 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Hospitaliti 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Hospitaliti
  • Pengurusan Hospitaliti
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (111)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Hospitaliti

Dianggotai sebagai ijazah sarjana muda, ijazah sarjana muda diberikan oleh institusi pengajian tinggi, seperti kolej dan universiti. Ijazah ini adalah tahap asas kajian sebelum berpindah ke peringkat ijazah sarjana dan kedoktoran yang lebih tinggi. Kursus ini mungkin mengambil masa tiga tahun atau sebanyak tujuh.

Apakah Sarjana Muda Hospitality? Jenis gelar ini secara amnya memberi tumpuan kepada aspek pengurusan hospitaliti. Kursus meliputi kedua-dua teori akademik serta amalan profesional. Kursus dalam teori akademik mungkin termasuk pembangunan kewangan, perakaunan, pemasaran, pengurusan dan profesional. Kursus praktikal boleh merangkumi perancangan acara, operasi hotel dan pengurusan dan operasi perkhidmatan makanan dan minuman. Pelajar boleh mengambil kepekatan spesifik dalam usahawan hospitaliti, pengurusan wain dan minuman antarabangsa atau memaksimumkan keuntungan di pasaran elektronik.

Faedah gelar sarjana muda dalam keramahan boleh merangkumi semua bidang kehidupan. Latihan pengurusan boleh memupuk kemahiran kepimpinan yang bermanfaat. Keupayaan untuk mengesan kewangan dan merancang acara kompleks boleh diterjemahkan ke medan kerja lain juga.

Kos untuk ijazah jenis ini berbeza secara meluas. Panjang program, bantuan kewangan dan status residensi semua akan menjejaskan kos akhir.

Pilihan karir yang mungkin bagi mereka yang memegang ijazah sarjana muda dalam keramahan boleh didapati di seluruh dunia. Kebanyakan pekerjaan ini mungkin berada dalam kedudukan kepimpinan dan pengurusan kerana sifat program ijazah, yang biasanya mempunyai kursus mengenai pengurusan aspek tertentu dalam industri perhotelan. Peluang pekerjaan termasuk pakar acara, pengurus pelancongan, pengurus perkhidmatan pelanggan, pengurus operasi hotel, pengurus spa dan pengurus komunikasi korporat.

Ijazah Sarjana Muda ditawarkan di kolej dan universiti di seluruh dunia. Kaedah pengajaran yang berlainan termasuk kursus tradisional, di kampus serta program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.