Keystone logo

17 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Hartanah 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Perniagaan
  • Hartanah
  • Pengurusan Hartanah
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Hartanah

Mengejar ijazah sarjana muda memberi peluang kepada arahan maju di peringkat universiti dengan penekanan dalam bidang yang dipilih. Ijazah yang diperlukan untuk masuk ke dalam pelbagai kerjaya. Para pelajar juga boleh menggunakan ijazah sarjana muda sebagai asas untuk kajian terus di peringkat sarjana.

&nbsp

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Harta Tanah? Pengurus hartanah bertanggungjawab mengendalikan harta orang lain dengan niat untuk mengekalkan nilai dan memaksimumkan potensi pendapatan. Pelajar memahami penilaian, pembangunan, pengurusan dan broker. Contoh termasuk kursus perakaunan dan kewangan, pemasaran, pajakan, hubungan penyewa, komunikasi, perjanjian kontrak, ekonomi, dan undang-undang hartanah. Kemahiran penilaian diperoleh melalui pengajaran dalam teknik penilaian, analisis portfolio, dan trend yang mempengaruhi nilai harta.Kajian meliputi pentadbiran hartanah kediaman dan komersil, warga tua, dan mampu milik.

&nbsp

Manfaat Muda yang dapat dilihat pada peringkat peribadi dan juga dalam kemajuan kerjaya. Pertumbuhan individu direalisasikan melalui pembangunan kemahiran analitikal dan interpersonal. Juga, pengetahuan yang diperolehi dalam program ini boleh diaplikasikan dalam kehidupan peribadi pelajar untuk meningkatkan keputusan hartanah.

&nbsp

Peluang program boleh didapati di seluruh dunia, yang berbeza-beza dalam kos mengikut lokasi dan kurikulum. Menentukan pilihan individu yang terbaik, pelajar perlu meneroka khusus setiap pilihan dengan matlamat peribadi mereka dalam fikiran.

&nbsp

Kemahiran yang dipelajari dalam mengejar ijazah pengurusan hartanah adalah permintaan yang tinggi di tempat kerja. Graduan dilengkapi untuk pekerjaan di beberapa kawasan yang berbeza. Kerjaya boleh didapati dalam pengurusan dan pembangunan, perancangan guna tanah, ukur, pelaburan hartanah, dan penilaian hartanah.Graduan juga layak untuk bertindak sebagai perunding dalam pajakan, pemasaran, perancangan pelaburan, dan pengambilalihan dan pelupusan hartanah. Senarai bakal majikan termasuk firma-firma hartanah, kompleks apartmen, perumahan awam, hartanah percutian, menara perniagaan komersial, taman perindustrian, pusat-pusat membeli-belah dan taman pejabat.

&nbsp

Untuk mengambil langkah pertama ke arah kerjaya yang mencabar dan memberi ganjaran dalam pengurusan hartanah, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.