Keystone logo

1 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Fesyen 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Fesyen
 • Perniagaan Fesyen
 • Pengurusan Fesyen
Bidang pengajian
 • Fesyen (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular locations

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Fesyen

  Ijazah Sarjana Muda dianugerahkan oleh sebuah kolej atau universiti untuk menyelesaikan kursus pengajian yang ditetapkan. Bergantung pada fokus program, ini memerlukan tiga hingga tujuh tahun untuk diselesaikan. Dianggap sebagai program sarjana muda, ijazah sarjana muda adalah ijazah asas yang bertujuan untuk diperolehi sebelum ijazah sarjana atau kedoktoran.

  Apakah Sarjana Muda Pengurusan Fesyen? Jenis program ini menawarkan kursus yang membantu pelajar bukan sahaja mempelajari cara membuat garis fesyen tetapi juga bagaimana merancang strategi pemasaran dan komunikasi untuk membuat jenama berjaya. Kursus termasuk topik seperti pemasaran fesyen, operasi fesyen, komunikasi fesyen, reka bentuk fesyen, studio reka bentuk, reka bentuk grafik, sains tekstil, pengurusan koleksi, seni bina jenama, seni dan fesyen kurasi, arah kreatif dan kepimpinan fesyen.

  Terdapat banyak manfaat untuk ijazah jenis ini. Belajar bagaimana membuat visi yang dapat dicapai dapat membantu memastikan kejayaan dalam aspirasi kehidupan. Pengetahuan yang diperoleh dalam kursus pengurusan boleh membantu memupuk keupayaan untuk menjadi pemimpin yang baik, dan kursus dalam komunikasi dapat membantu projek pelajar berjaya dalam apa jua keadaan.

  Terdapat pelbagai kos untuk ijazah sarjana muda. Jumlah kos akan berbeza-beza berdasarkan panjang program, institusi khusus, status kediaman pelajar dan bantuan kewangan yang tersedia.

  Setelah menamatkan pengurusan fesyen bujangan, peluang pekerjaan mungkin termasuk pekerjaan sebagai pereka fesyen, pengarah kreatif, penyelaras fesyen atau pengurus jenama. Graduan lain boleh mencari kerjaya sebagai pengurus reka bentuk, pengurus produk, pengurus koleksi, merchandiser, trend forecaster, atau bahkan pencipta syarikat fesyen baru.

  Lokasi geografi tidak perlu menghadkan potensi akademik. Selain program tradisional yang berlaku di kampus kolej, banyak institusi menawarkan program dalam talian yang tersedia untuk pelajar di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.