Keystone logo

5 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Kemudahan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Perniagaan
 • Hartanah
 • Pengurusan Kemudahan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (5)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Kemudahan

  Seorang sarjana muda biasanya ijazah pertama yang diperoleh dalam kerjaya akademik pelajar. Program biasanya menyediakan pendidikan umum kolej serta pengetahuan lanjutan dan kemahiran dalam bidang khusus yang dipilih. Ijazah ini boleh digunakan untuk masuk ke dalam profesion yang dikehendaki atau untuk meletakkan asas untuk kajian lanjut di peringkat sarjana.

  &nbsp

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Fasiliti? Pengurus kemudahan menyelia fungsi persekitaran fizikal dengan menyelaras perkhidmatan sokongan organisasi. Mereka membuatkan tetamu pasti dan pekerja adalah selesa supaya operasi perniagaan dapat mengalir dengan lancar. Pusat kurikulum memahami keperluan pemilik kemudahan dan penyewa serta mengintegrasikan teknologi, proses dan kakitangan perkhidmatan untuk memenuhi keperluan-keperluan tersebut. Pengajian perniagaan am digabungkan dengan latihan dalam sistem bangunan.Kursus mungkin termasuk prinsip-prinsip pengurusan kemudahan, kemahiran pengurusan projek, perancangan dan pembangunan hartanah, statistik, ekonomi, dan sistem HVACR (pemanasan, pengudaraan, penghawa dingin dan penyejukan).

  &nbsp

  Kebaikan program ini termasuk pembangunan pemikiran kritikal dan kebolehan menyelesaikan masalah. Kemahiran pengurusan boleh digunakan untuk mencapai matlamat penting dan meningkatkan kualiti hidup.

  &nbsp

  Kos yang mengikuti Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Fasiliti berbeza dari satu sekolah yang lain bergantung kepada lokasi dan keperluan kurikulum. Peluang boleh didapati pada skala global. Pelajar perlu penyelidikan pilihan mereka dan memilih pilihan yang terbaik untuk memenuhi keperluan dan matlamat mereka.

  &nbsp

  Graduan boleh mengharapkan prospek cerah untuk kerjaya dalam bidang ini. Perniagaan, hospital, lapangan terbang, hotel dan lokasi acara semua perlu profesional yang berkelayakan untuk menyelaraskan perkhidmatan bagi premis mereka.Contoh pekerjaan termasuk pengarah atau perancang teknologi bangunan, pengurus kemudahan atau pengarah, pengurus dan perkhidmatan pentadbiran. Kemahiran juga boleh digunakan untuk pekerjaan dalam jawatan pengurusan yang berkaitan seperti perancang seni bina dan pembinaan atau penganalisis sistem. Jawatan kepimpinan tambahan boleh didapati dalam katering, pembersihan dan keselamatan organisasi. Graduan dikehendaki menggunakan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk memulakan syarikat perkhidmatan mereka sendiri.

  &nbsp

  Ambillah langkah pertama ke arah kerjaya yang menarik dan mencabar. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.