Keystone logo

11 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Awam 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (11)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Awam

  Ijazah sarjana muda adalah pencapaian pertabalan untuk pelajar yang telah menamatkan kursus sarjana muda pengajian di kolej atau universiti. Ia biasanya mengambil masa antara tiga hingga empat tahun untuk disiapkan dan boleh diikuti oleh kajian lanjut di peringkat siswazah.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam? Program ini memberi tumpuan kepada jawatan pengurusan diadakan di sektor awam. Kursus dalam apa-apa kurikulum yang mungkin antara disiplin dan termasuk kelas seperti Perkhidmatan Mengakses Awam, Pengenalan kepada Dasar dan Pentadbiran Kerajaan. Selain belajar di dalam kelas, tahap juga boleh termasuk komponen praktikal yang memberi peluang kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran lagi dalam suasana yang hands-on. Ini pengalaman pembelajaran banyak boleh memberi manfaat kepada pelajar dan kepakaran hone dalam kawasan subjek.

  Sarjana Muda Pengurusan Awam menawarkan faedah yang terdiri daripada pembangunan kemahiran kepimpinan kepada kebiasaan dengan dasar awam.Dalam kombinasi, kualiti ini melengkapkan graduan untuk beberapa kerjaya dan peluang pekerjaan.

  The tuisyen dan yuran yang dikenakan oleh setiap universiti akan bergantung kepada beberapa faktor. Dalam usaha untuk mengira apa kos anda akan, anda perlu menghubungi pejabat kemasukan di sekolah yang anda ingin untuk mendapatkan ijazah ini di.

  Setelah tamat pengajian, anda akan mendapati bahawa ijazah anda adalah berkaitan dengan jawatan dalam pelbagai sektor. Kerana Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam membangunkan kemahiran kepimpinan pelajar, anda boleh menjadi sesuai untuk jawatan pengurusan dalam pelbagai situasi. Jika anda berhasrat untuk bekerja dalam sektor awam dan menggunakan ijazah anda setakat sepenuhnya, pekerjaan dalam kerja-kerja sosial dan kemasyarakatan mungkin akan merayu kepada anda. kelayakan dan kepakaran anda akan merayu kepada bakal majikan juga. Jika anda memilih untuk menggunakan ijazah anda berbeza, bagaimanapun, anda boleh meneruskan perundingan kerja atau latihan di kawasan yang berkaitan dengan minat anda.

  Anda mungkin boleh untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam melalui kelas-kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.