Keystone logo

58 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Pengurusan Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (58)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Alam Sekitar

Pendapatan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Alam Sekitar adalah peluang yang ideal untuk individu yang ingin merancang, melaksana dan mengawal semua aspek memastikan pematuhan keselamatan, undang-undang kesihatan dan alam sekitar, peraturan-peraturan dan dasar-dasar. Ia menyediakan perlindungan manusia dan alam sekitar dalam setiap aspek pengurusan alam sekitar rancangan, prosedur, dan operasi.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Alam Sekitar? Ijazah ini menumpukan kepada pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pengurus alam sekitar yang berkesan. Pelajar juga akan mempelajari blok binaan asas mengenal pasti dan menilai udara, air, tanah dan sumber tenaga keperluan semasa dan akan datang. Pembelajaran teknik-teknik ini membolehkan membuat cadangan dan sokongan yang sesuai mengenai penyelesaian dan amalan alam sekitar yang mampan. Selain itu, sarjana muda dalam bidang ini membolehkan individu untuk membangunkan kemahiran intelektual yang diperlukan untuk berjaya dalam pengurusan alam sekitar global.

Banyak sebab wujud kerana memilih untuk mengambil Ijazah Sarjana Muda dalam kursus Pengurusan Alam Sekitar. Program ini menyediakan satu pendekatan antara disiplin dengan pengurusan alam sekitar, termasuk kawalan pencemaran, dasar-dasar dan peraturan-peraturan. Kursus termasuk statistik, penyelidikan, kalkulus, biologi dan kimia.

Kos berbeza bergantung pada sekolah, dan panjang program ini adalah antara tiga dan empat tahun. Ia adalah penting bahawa anda cukup menyiasat program pilihan anda untuk memastikan bahawa ia sesuai dengan matlamat anda.

Pelajar menerima ijazah dalam pengurusan alam sekitar boleh menjadi makmur dan dihormati dengan pelbagai kemahiran yang boleh dipindahkan. Graduan membangunkan latar belakang yang kuat dalam fungsi pengurusan alam sekitar. Pelajar mencari peluang kerjaya dalam bidang kesihatan pekerjaan, penilaian risiko, pemulihan pencemaran, keselamatan awam, kawalan bahaya, pengurusan risiko dan dasar-dasar dan peraturan-peraturan kesihatan alam sekitar.Ijazah ini juga menyediakan individu untuk jawatan dalam pemuliharaan dan pengurusan hidupan liar, pembangunan marin dan pantai, ekologi industri dan peluang perniagaan yang mampan.

Banyak pilihan boleh didapati di mana pelbagai universiti. Kursus berasaskan internet adalah pilihan yang sesuai bagi mereka yang tinggal di kawasan pedalaman di seluruh dunia dengan akses terhad untuk kemudahan. Pilihan Online juga memenuhi kepada individu yang memerlukan jadual yang fleksibel. Untuk bermula dengan kursus, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.