Keystone logo

68 Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Acara 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Acara
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (68)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengurusan Acara

  Penyiapan gelar sarjana muda adalah pencapaian penting dalam perjalanan pendidikan seseorang. Empat tahun kajian universiti yang intensif terus menghasilkan graduan cemerlang yang bersedia untuk terus memasuki pekerjaan mahir.

  Anda mungkin tertanya-tanya, apakah Sarjana Muda Teknologi Makanan? Program sering memusatkan pada pelbagai aspek industri, seperti pemprosesan, keselamatan, penyimpanan, kawalan kualiti dan pemakanan. Pelajar cenderung untuk memulakan dengan mendirikan asas yang kuat dalam sains dengan mengambil kursus dalam bidang matematik, kimia, biologi dan fizik yang lebih maju. Sebaik sahaja mereka menguasai teori ini, mereka dianggap berpengalaman dalam subjek seperti pembungkusan, penilaian deria, kejuruteraan makanan dan pembangunan produk.

  Graduan mendapati bahawa mereka melihat sistem makanan industri dari perspektif yang sama sekali berbeza. Mereka boleh membangunkan lebih banyak rasa halus yang membolehkan mereka menikmati hidangan pencuci mulut, minuman dan gourmet pada tahap yang baru. Kerana penduduk dunia yang semakin meningkat dan permintaan yang kuat, ramai yang mencari kerja selepas tamat pengajian.

  Kadar tuisyen berbeza antara institusi. Calon pelajar mungkin dapat mengira kos pendidikan dengan menggunakan maklumat di laman web sekolah. Kebanyakan kolej mempunyai jabatan bantuan kewangan untuk menawarkan pinjaman dan biasiswa kepada mereka yang layak untuk mereka.

  Peluang pekerjaan bergantung pada minat dan kebolehan pelajar. Mereka yang berkemahiran baik dalam kursus sains kemudian boleh bekerja di makmal atau kemudahan pengeluaran. Alumni kreatif boleh mencari pekerjaan membangunkan produk baru, teknik dan resipi. Individu berorientasi, berorientasikan terperinci boleh menggunakan pendidikan mereka untuk bekerja dalam pematuhan kawal selia sama ada dalam sektor awam atau swasta. Lain-lain pakar dalam pengangkutan dan logistik. Lulusan keusahawanan boleh memulakan rantaian runcit atau perniagaan penyediaan makanan mereka sendiri.

  Pelajar cenderung untuk mencari institusi yang menawarkan ijazah teknologi makanan di Eropah, Asia dan seterusnya. Sebelum mendaftarkan sepenuh masa, sesetengah pelajar mungkin dapat meneruskan pengajian dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.