Keystone logo

420 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Pengurusan
  • Pengurusan
Bidang pengajian
  • Pengajian Pengurusan (420)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan

Ijazah sarjana biasanya diperoleh melalui pengajian di kolej atau universiti dan menyediakan asas yang tepat untuk membina kerjaya dalam bidang tertentu. Ia melibatkan kedua-dua pembelajaran teras umum dan lebih banyak kajian khusus. Program mengambil masa tiga hingga tujuh tahun untuk disiapkan.

Apakah Sarjana Muda Pengurusan? Ringkasnya, ia adalah program ijazah yang mengajar para pelajar untuk menguruskan perniagaan atau organisasi mereka sendiri dengan cara yang cekap, berkesan dan bertanggungjawab. Pelajar kemungkinan akan mengkaji beberapa subjek yang berbeza dalam mengejar ijazah ini, seperti komunikasi perniagaan, tingkah laku pelanggan dan tadbir urus korporat. Mereka yang ingin menguruskan sebuah syarikat yang meluas di pelbagai negara mungkin juga akan mengkaji undang-undang antarabangsa, kewangan antarabangsa dan logistik antarabangsa.

Ulama yang memilih jalur darjah ini mungkin belajar bagaimana untuk mengutamakan lebih berkesan, membuat beban kerja lebih mudah diurus. Tambahan pula, mereka akan belajar bagaimana untuk membuktikan dasar membina pasukan di kalangan pekerja dan memudahkan komunikasi yang lebih baik dalam tetapan profesional.

Kos untuk memperolehi Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan bergantung sepenuhnya pada negara dan institusi apa yang pelajar memutuskan untuk menghadiri kursus masuk Seperti halnya dengan kebanyakan ijazah sarjana muda, ijazah ini akan mengambil purata tiga hingga enam tahun untuk memperolehi.

Kemahiran pengurusan sangat dihargai di pasaran global, dan oleh itu, pemegang ijazah ini mungkin mempunyai akses kepada pelbagai pekerjaan setelah menyelesaikan kursus mereka. Wakil jualan, pengurus pemasaran, pengurus jualan, penganalisis pengurusan, pengurus umum dan operasi, penganalisis kewangan dan pengurus kewangan adalah beberapa pemegang gelar pekerjaan yang paling umum dalam bidang ini yang layak. Pegawai sumber manusia, pengurus pembinaan, eksekutif pemasaran dan penganalisis sistem juga boleh menjadi pilihan kerjaya yang berdaya maju.

Pilihan pendidikan antarabangsa dan tempatan boleh didapati untuk pelajar di seluruh dunia, dan kursus dalam talian boleh didapati untuk mereka yang tinggal di kawasan terpencil atau mempunyai jadual yang sibuk. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.