Keystone logo

27 Sarjana Muda Program dalam Pengukuran 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pembinaan
 • Pengukuran
Bidang pengajian
 • Pembinaan (27)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Sarjana Muda Program dalam Pengukuran

   Terdapat banyak peringkat pendidikan yang boleh dipertimbangkan selepas sekolah menengah. Ijazah sarjana muda boleh menjadi pilihan yang optimum bagi seseorang yang ingin berkembang dalam bidang tertentu dan mengejar tahap pembelajaran yang lebih tinggi lagi. Malah dengan sendirinya, ijazah sarjana muda dapat memberi anda banyak peluang.

   Apakah Sarjana Muda dalam Ukur? Mereka yang belajar dalam program ini biasanya mengajar cara mengukur asas-asas dalam tanah dan pembinaan. Pelajar boleh belajar bagaimana memahami dan mengumpul data mengenai tanah, sama ada untuk pemetaan atau persediaan untuk bangunan dan projek lain. Untuk membantu dalam pembinaan, mereka sering diberi alat untuk menganggarkan kos, menawarkan nasihat dan mengurus projek dari awal hingga akhir. Program ini biasanya mengajar organisasi dan asas kepada kerja-kerja pembinaan, memberikan kemahiran yang diperlukan untuk mengkategorikan dan meramalkan keperluan kewangan dan kesukaran yang mungkin berlaku di masa depan projek-projek tertentu.

   Kemahiran yang berpotensi diperolehi dengan Sarjana Muda dalam Ukur termasuk keupayaan untuk mengatur dan menguruskan pelbagai tugas, sama ada dalam projek berskala besar atau kehidupan seharian. Orang juga boleh mengharapkan untuk belajar bagaimana mengukur tanah dan mengumpul data di atasnya.

   Secara kewangan, Ijazah Sarjana Muda dalam Ukur boleh berbeza dari satu universiti ke seterusnya. Jumlah masa yang dibelanjakan untuk pendapatan boleh mengambil masa tiga hingga lima tahun, yang juga boleh mengubah kos.

   Seseorang yang telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam Ukur dapat menjadi juruteknik ukur, yang mengumpulkan pelbagai data dari tanah untuk membantu memproyeksikan zon pembinaan. Graduan juga boleh menjadi juruteknik pemetaan dan tinjauan tanah untuk peta, sama ada untuk mengemas kini semasa atau untuk membuat yang baru sepenuhnya. Seorang juruukur am berfungsi untuk memetakan permukaan Bumi untuk beberapa sumber pemetaan dan undang-undang, dan bukan untuk projek tertentu.

   Terdapat banyak tempat dan cara anda boleh memperolehi Sarjana Muda dalam Ukur. Sekiranya diperlukan, banyak pilihan jauh boleh didapati, membolehkan anda mendapatkan ijazah dari rumah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.