Keystone logo

13 Sarjana Muda Program dalam Pengauditan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Pengauditan
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (13)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Sarjana Muda Program dalam Pengauditan

   Pendapatan ijazah sarjana muda sering langkah pertama ke arah bermula dalam kerjaya profesional. Pelajar boleh mengikuti ijazah sarjana muda sebagai satu pengakhiran kepada dirinya, atau mereka boleh menggunakannya sebagai langkah yang perlu pertama dalam mendapatkan ijazah dari tahap yang lebih tinggi.

   Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Auditing? Ijazah Sarjana Muda dalam bidang pengauditan readies pelajar untuk kerjaya yang melibatkan menjalankan kedua-dua audit dalaman dan luar, yang berstruktur, siasatan sengit, untuk perniagaan dan organisasi. Pelajar program ini biasanya belajar tentang undang-undang mengawal dokumentasi dan peraturan prestasi. Mereka sering mengkaji cukai, sistem maklumat, perakaunan, sistem kerajaan, laporan kewangan dan kedua-dua prinsip audit luaran dan dalaman. Pelajar dalam program ini juga boleh beralih kepada teknik dipacu oleh teknologi dalam bidang perakaunan forensik dan pengauditan forensik.

   Sarjana Muda dalam Auditing menyediakan pelajar untuk bekerja dalam bidang perakaunan dan pengauditan kawasan, diramalkan akan menjadi sebahagian daripada bidang yang paling lumayan dan di-permintaan pada masa hadapan. Asas yang kukuh dalam profesion ini, seperti yang disediakan oleh tahap ini, boleh menyediakan pelajar untuk peningkatan kerjaya masa depan.

   Kewangan yang terlibat dengan pendapatan ijazah sarjana muda akan berbeza mengikut institusi itu, dan sejauh biasanya mengambil masa antara tiga hingga enam tahun untuk mendapatkan. Bakal pelajar perlu menyelidik sekolah dengan teliti dan mendekati kemasukan pejabat untuk up-to-tarikh maklumat kewangan.

   Individu yang mendapat Ijazah Sarjana Muda dalam Auditing sering cukup bersedia untuk bekerja dalam bidang perakaunan atau pengauditan. Tambahan lagi, walaupun pensijilan khusus tidak semestinya diperlukan oleh majikan, pensijilan sukarela biasanya menggalakkan dipandang.Sijil dianugerahkan oleh Institut Juruaudit Dalaman (IIA) dan ditetapkan di kawasan-kawasan: Certified Juruaudit Dalaman, Certified Financial Services Juruaudit dan Kerajaan Certified Profesional Pengauditan. Untuk mendapatkan pensijilan itu, individu mesti pertama memperoleh ijazah sarjana muda dan bekerja di kawasan khusus. Mereka yang ingin mendapatkan pensijilan juga mesti lulus ujian untuk menjadi seorang pakar pengauditan.

   Banyak universiti menawarkan pilihan antarabangsa untuk memperoleh ijazah ini, dan kelas dalam talian adalah pilihan yang baik bagi mereka yang tinggal di kawasan pedalaman dan bagi mereka yang memerlukan jadual yang fleksibel. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.