Keystone logo

38 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Sukan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Pengajian Sukan
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (38)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengajian Sukan

Program ijazah sarjana muda termasuk kursus dalam mata pelajaran pendidikan umum serta bidang pengkhususan. Ijazah ini ditawarkan di banyak universiti-baik dalam talian dan di kampus-dalam pelbagai disiplin yang luas. Ijazah Sarjana Muda biasanya boleh diperoleh dalam tempoh empat atau lima tahun pengajian.

Apakah Sarjana Muda Pengajian Sukan? Sarjana Muda Pengajian Sukan membolehkan pelajar meneroka pelbagai aspek sukan profesional, termasuk implikasi fizikal, tanggungjawab perniagaan, dan kemahiran pengurusan. Program mungkin meliputi topik seperti ini dalam kelas seperti Pengantar Kinesiologi, Kebugaran Sepanjang Hayat, Sains Kesihatan dan Sukan, Pendidikan Jasmani di Sekolah, dan Pentadbiran Kesihatan Awam. Kebanyakan kelas ini mungkin melibatkan aktiviti fizikal sebagai sebahagian daripada kursus.

Terdapat beberapa pelajar kemahiran yang boleh dibangunkan dengan mengikuti pengajian Ijazah Sarjana Muda dalam Sukan. Selain mengasah kecergasan fizikal, anda mungkin mempelajari aspek pengurusan perniagaan, kepimpinan pasukan, dan penganjuran acara.

Tempat terbaik untuk mendapatkan maklumat tentang kos Sarjana Muda Pengajian Sukan adalah langsung dari pejabat kemasukan sekolah yang anda ingin hadir. Kos kehadiran bergantung kepada banyak faktor yang berbeza.

Terdapat pelbagai peluang kerjaya yang menunggu untuk siswazah Sarjana Muda Pengajian Sukan. Anda boleh mengejar kerja menguruskan pasukan sukan, melatih atlet, menganjurkan acara sukan, atau mengajar pendidikan jasmani di sekolah. Jawatan seperti ini tersedia dalam pelbagai sektor, jadi anda mungkin mempunyai pelbagai peluang yang membolehkan gelar anda layak. Jika anda ingin meneruskan pendidikan dan latihan lanjut, anda juga boleh menggunakan pengetahuan dari peringkat anda untuk menjadi ahli terapi fizikal.

Langkah pertama ke arah mendapatkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Sukan adalah mencari sekolah dengan program yang memenuhi keperluan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.