Keystone logo

21 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Senggang 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pelancongan
  • Pengajian Senggang
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (21)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengajian Senggang

Ijazah Sarjana Muda adalah ijazah akademik siswazah. Ia dianugerahkan oleh kolej dan universiti untuk menyelesaikan kursus pengajian yang boleh merangkumi antara tiga dan tujuh tahun. Selesaikan ijazah ini diperlukan sebelum memperoleh ijazah sarjana atau kedoktoran.

Apakah Ijazah Sarjana Muda Pengajian Masa Leisure? Program ini menawarkan pelbagai kajian yang merangkumi pengetahuan teori dan praktikal. Di samping mendapat kemahiran yang khusus berkaitan dengan masa lapang dan pelancongan, seperti merancang percutian, merancang perkhidmatan dan produk destinasi yang menarik dan menganjurkan acara santai, lebih banyak kajian umum yang berkaitan dengan pemasaran, pengiklanan, ekonomi, pengurusan dan psikologi juga boleh dimasukkan ke dalam ijazah. Contoh-contoh kawasan kepekatan yang mungkin termasuk perhotelan dan katering, pengurusan pelancongan lestari, dan pengurus spa dan kesejahteraan.

Pelajar yang melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kajian masa lapang harus mempunyai pendidikan yang baik. Kemahiran yang diperoleh dalam psikologi boleh membantu dalam bekerja dengan orang dalam semua aspek kehidupan. Di samping itu, keupayaan untuk menganjurkan acara kompleks dan reka bentuk perkhidmatan yang menarik berpotensi untuk memperkayakan kualiti kehidupan pelajar sendiri.

Seperti yang dinyatakan di atas, program ijazah jenis ini mungkin berbeza-beza. Oleh itu, program yang lebih pendek akan menyebabkan kos kurang daripada program yang lebih lama.

Terdapat banyak peluang pekerjaan yang boleh didapati untuk pelajar dengan ijazah dalam kajian masa lapang. Sebagai contoh, kajian yang dijalankan sepanjang program mungkin memenuhi syarat untuk menjadi pelajar bartender berlesen atau pemimpin kem belia. Kerja lain boleh didapati sebagai pengajar ski atau pengurus pelancongan. Malah jurulatih kecergasan dan ejen pengiklanan adalah peluang pekerjaan yang mungkin untuk pemegang ijazah dalam kajian masa lapang.

Kolej dan universiti di seluruh dunia menawarkan program ijazah sarjana muda. Banyak institusi bahkan menawarkan derajat yang benar-benar dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.