Keystone logo

2 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Portugis 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Pengajian Bahasa
 • Pengajian Portugis
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  Sarjana Muda Program dalam Pengajian Portugis

  Ijazah sarjana muda boleh membuka dunia peluang kepada lulusan selepas hanya empat tahun belajar sepenuh masa. Banyak pelajar memperkaya pengalaman pendidikan mereka dengan melengkapkan beberapa atau semua kursus mereka di negara selain daripada mereka sendiri.

  Apakah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Portugis? Kebanyakan program sedemikian memberikan peserta peluang untuk mengkaji aspek bersejarah, bahasa dan kebudayaan masyarakat berbahasa Portugis, yang memberi tumpuan kepada kerja-kerja dan pencapaian mereka di Brazil dan Portugal. Banyak kurikulum yang menyediakan lulusan untuk menganalisis kesusasteraan yang ditulis dalam Bahasa Inggeris dan bahasa-bahasa lain pada kedalaman yang sama. Sesetengah universiti membenarkan pelajar mengambil kursus yang membawa kepada majoriti tambahan dalam bahasa Sepanyol.

  Kebanyakan graduan mendapati bahawa kajian mereka membantu mereka meningkatkan kefahaman membaca bahasa Portugis, menulis kemahiran dan berbicara dengan lancar. Sesetengah mendapati bahawa pendidikan juga membawa kepada pemahaman yang lebih baik mengenai bahasa-bahasa tambahan yang mereka boleh bercakap. Orang lain mendapat faedah dengan menerima program tuan yang berprestij.

  Perbelanjaan yang terlibat dengan memperoleh gelar sarjana bergantung kepada beberapa faktor. Pertimbangan asas adalah berapa banyak caj sekolah untuk tuisyen. Satu lagi bidang yang berpotensi pelajar tidak boleh diketepikan ialah kos sara hidup di bandar kolej.

  Mereka yang menjadi mahir dalam bahasa Portugis sering memperoleh kerja terjemahan atau tafsiran, sama ada secara bebas atau dengan perbadanan. Mereka yang suka menyebarkan pengetahuan dan memberdayakan orang lain sering mendapat panggilan mereka dalam mengajar. Muzium, perpustakaan dan institut kebudayaan sering mendapatkan graduan dengan ijazah sarjana muda dalam kajian linguistik. Pengetahuan sejarah dan kesusasteraan pemegang diploma dapat mewujudkan peluang untuk bekerja dalam pengiklanan atau pariwisata. Lain-lain memasuki pasaran khusus, seperti menyediakan terapi pertuturan.

  Walaupun bahasa Portugis sebahagian besarnya dituturkan dalam kawasan geografi tertentu, pilihan dalam talian memungkinkan untuk mempelajari bahasa secara praktikal di mana saja. Sedia untuk memulakan pengembaraan pendidikan anda? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.