Keystone logo

14 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Konflik dan Keamanan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Pengajian Konflik dan Keamanan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (14)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pengajian Konflik dan Keamanan

Ijazah Sarjana Muda pintu terbuka. Mereka menyediakan pelajar untuk pengajian akademik lanjut dan untuk pergerakan ke dalam kerjaya menyeronokkan. Program-program ini biasanya mengambil masa selama empat tahun untuk disiapkan. Pelajar didedahkan kepada asas-asas dalam kursus yang mereka pilih pengajian dan boleh memilih untuk mendapat pekerjaan dalam bidang mereka disamping meneruskan ijazah lanjutan.

&nbsp

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Keamanan dan Konflik Pengajian? Ini program antara disiplin memberi tumpuan kepada penyelesaian konflik di peringkat interpersonal dan global. Para pelajar akan mengkaji dinamik antara individu dan kumpulan dalam persekitaran rumah dan tempat kerja, dan pada skala yang lebih luas. Topik Kursus mungkin termasuk teori konflik, pergerakan sosial, hak asasi manusia, pengurusan konflik dan penyelesaian, dan proses-proses perubahan. Pelajar meneliti peperangan yang merosakkan, sebab mereka dan resolusi mereka. Peperiksaan yang sama proses perdamaian berlaku.

&nbsp

Pelajar dalam manfaat program dari perspektif pelbagai rupa interaksi kompleks. Mereka mengambil kelihatan dekat unsur-unsur kedamaian, konflik dan susunan sosial. Dengan pendedahan kepada soalan ekonomi, politik, sejarah dan ekologi, pelajar siswazah dengan pemahaman yang mendalam dan menghargai proses-proses perubahan dan bagaimana individu dan masyarakat keseluruhan boleh terjejas.

&nbsp

Kos penyertaan dalam program ini boleh mengubah banyak antara sekolah. Hal ini terutama berlaku dari satu negara ke negara lain. Mereka yang berminat untuk menjadi pelajar perlu menghubungi sekolah untuk tuisyen individu yang tepat dan maklumat bayaran.

&nbsp

Dengan ijazah sarjana muda, siswazah disediakan untuk kerjaya sebagai penyelaras komunikasi atau pembantu, penganjur pembangunan masyarakat, wartawan, pakar media, pegawai perhubungan awam, speechwriters, peguam bela awam dan penyelaras program.Graduan boleh mencari pekerjaan bekerja untuk kerajaan tempatan dan serantau, media, di pejabat-pejabat ahli politik dan dengan organisasi jangkauan awam. Sesetengah pelajar sarjana muda memilih untuk meneruskan perjalanan akademik mereka untuk memperoleh ijazah lanjutan.

&nbsp

Mereka yang berminat untuk melengkapkan program ini perlu mengambil lihat di sekolah banyak peluang dalam senarai program. Isi borang utama untuk menerima maklumat daripada sekolah-sekolah tertentu. Adakah anda berminat? Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.