Keystone logo

49 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Gender 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Sains Sosial
 • Pengajian Gender
Bidang pengajian
 • Sains Sosial (49)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengajian Gender

  Pelajar yang berminat di peringkat tinggi boleh mempertimbangkan untuk mengikuti ijazah sarjana muda. Ijazah ini boleh didapati dalam banyak bidang pengajian dalam sains dan seni dan dapat membantu pelajar melancarkan profesi yang baru dan berjaya.

  Apakah Sarjana Muda Pengajian Gender? Ini adalah bidang yang secara menyeluruh meneroka seksualiti manusia dan jantina. Ia boleh menyentuh konsep dari pelbagai bidang seperti falsafah, kajian keagamaan, ekonomi, kesihatan awam dan komunikasi. Pelajar boleh mengharapkan untuk mengkaji beberapa topik yang berbeza secara mendalam, termasuk sejarah dan pembentukan norma jantina, peranan jantina budaya, teori gender, genetik dan pembiakan manusia.

  Mengikuti ijazah dalam kajian gender membantu pelajar dalam beberapa cara. Mereka boleh mengharapkan untuk didedahkan dan menjadi akrab dengan banyak kaedah penyiasatan dan disiplin lain. Pemikiran kritikal dan kemahiran analisis juga akan ditingkatkan, berserta kemahiran komunikasi lisan dan bertulis.

  Pelajar yang berminat untuk bekerja ke tahap ijazah dalam kajian jantina mungkin ingin tahu tentang perincian kos tuisyen dan masa yang diperlukan untuk menyelesaikannya. Adalah lebih baik untuk mendapatkan maklumat mengenai tuisyen dan kos lain secara langsung dari sekolah-sekolah itu sendiri. Lazimnya, ijazah sarjana muda mengambil masa tiga hingga tujuh tahun untuk disiapkan.

  Tinjauan kerjaya bagi mereka yang memperolehi Sarjana Muda Pengajian Gender boleh menjadi sangat pelbagai. Peluang untuk mendapatkan gaji yang baik boleh didapati di dunia korporat, pertubuhan bukan untung dan organisasi kerajaan. Tajuk kerja profesional termasuk pentadbir sumber manusia, peguam bela, pengarah program, pekerja sosial, guru, pendidik kesihatan awam, perunding komunikasi, pengarah organisasi hak asasi manusia, pemilik perniagaan, pengarah agensi sosial, pengarah program dan penganjur kesatuan.

  Kursus disediakan di peringkat tempatan dan antarabangsa. Banyak program juga menawarkan pilihan dalam talian untuk memenuhi keperluan badan pelajar yang semakin berkembang. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.