Keystone logo

80 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Bahasa Inggeris 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Pengajian Bahasa
 • Pengajian Bahasa Inggeris
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (80)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengajian Bahasa Inggeris

  Pelajar memperoleh ijazah sarjana muda selepas melengkapkan program pasca menengah di kolej atau universiti. Ijazah ini meletakkan asas untuk pelajar yang mahukan ijazah lanjutan atau mencari pekerjaan selepas tamat pengajian.

  Apakah Sarjana Muda Pengajian Bahasa Inggeris? Program ini memberi tumpuan kepada kajian kesusasteraan, budaya dan bahasa Inggeris. Arahan bilik darjah biasanya berpusat pada membaca dan menganalisis teks-teks yang ditulis dalam bahasa Inggeris. Mungkin terdapat penekanan yang kuat dalam mengkaji kesusasteraan dari negara-negara seperti Amerika, Afrika Selatan, Britain, Scotland, Ireland dan Kanada. Pelajar boleh mengkaji dan membandingkan teks sastera masa kini dan sejarah. Program ini boleh menawarkan kelas dalam bahasa, kajian sastera, linguistik dan kajian budaya. Di samping itu, peserta juga boleh mengambil kursus dalam retorik, komposisi dan penulisan. Sesetengah kolej membenarkan peserta belajar di luar negara. Pelajar membiasakan diri dalam budaya negara berbahasa Inggeris.

  Pelajar yang mengikuti pengajian Ijazah Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris memperolehi kemahiran yang mantap dalam bidang kreativiti, analisis dan komunikasi. Kemahiran gabungan ini dapat membantu mereka mencari pekerjaan yang bermanfaat dan memperkaya kehidupan peribadi mereka.

  Kos mendapatkan Bachelor dalam Pengajian Bahasa Inggeris berbeza dari kolej ke kolej. Meneliti sekolah jika minat boleh memberi manfaat yang besar. Pelajar harus memilih salah satu yang sesuai dengan matlamat akademik dan kerjaya mereka.

  Kerjaya profesional biasanya banyak untuk graduan dengan Sarjana Muda dalam Pengajian Bahasa Inggeris. Mereka mungkin mencari pekerjaan dalam bidang tradisional seperti pengajaran di institusi pendidikan swasta atau awam. Di samping itu, terdapat peluang pekerjaan dalam bidang penulisan, kewartawanan dan penerbitan. Terdapat pelbagai laluan kerjaya yang bukan tradisional. Sebagai contoh, terdapat graduan yang menubuhkan kerjaya dalam pemasaran, perhubungan awam, pengiklanan dan akting. Ijazah Sarjana Muda dalam kajian bahasa Inggeris membuka pintu kepada pelbagai pekerjaan.

  Anda boleh mendapatkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Bahasa Inggeris dari mana sahaja di dunia dengan mendaftarkan diri dalam kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.