Keystone logo

273 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Am 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Am
Bidang pengajian
 • Pengajian Am (273)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pengajian Am

  Ijazah sarjana muda boleh melontar pilihan karir seseorang kerana dia bersedia untuk memasuki tenaga kerja. Program biasanya mengambil masa tiga hingga empat tahun. Kelayakan ini dapat melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan pengalaman yang mereka perlukan untuk menegaskan diri mereka di pasaran global.

  Apakah Sarjana Muda Pengajian Am? Ijazah ini sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin pergi ke kolej tetapi tidak pasti apa perkara khusus untuk majoriti. Pelajar biasanya mempelajari banyak mata pelajaran sekaligus, seperti bahasa Inggeris, matematik, dan sains alam dan politik. Ini boleh memberikan fleksibiliti dan laluan umum yang lebih terbuka untuk mereka yang ingin mempelajari topik yang berbeza supaya mereka dapat mencari sesuatu yang mereka suka belajar. Pelajar boleh memilih dari kepekatan yang berlainan bergantung kepada apa yang menarik minat mereka, seperti pengurusan sukan, perakaunan, komunikasi dan perniagaan.

  Seorang pelajar yang menerima Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Am dapat mengasah kemahiran komunikasinya. Pelajar juga boleh membangunkan teknik organisasi dan keupayaan untuk membincangkan pelbagai subjek, yang boleh memudahkan kejayaan dalam projek dan hubungan peribadi.

  Kos gelar sarjana bergantung kepada institusi. Kadar tuisyen dan yuran lain berbeza mengikut lokasi dan panjang program. Pelajar yang berminat untuk mengikuti ijazah ini sepatutnya melihat universiti yang berbeza untuk mencari apa yang mereka cari.

  Perkara yang hebat tentang Sarjana Muda dalam Pengajian Am adalah pelbagai pekerjaan yang menunggu. Ramai graduan terus mencari kerjaya sebagai pembantu jualan atau pengurus, wakil khidmat pelanggan, pengurus kedai runcit, pembantu pentadbiran, eksekutif akaun perhubungan awam atau pengurus projek. Kerana latar belakang mereka yang pelbagai, para pelajar biasanya dapat memasuki tenaga kerja dengan set kemahiran besar yang menarik kepada majikan dalam pelbagai industri.

  Sarjana Muda Pengajian Umum ditawarkan di kolej dan universiti di seluruh dunia. Bagi mereka yang ingin belajar dari jauh daripada menghadiri universiti, mungkin terdapat pilihan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.