Keystone logo

5 Sarjana Muda Program dalam Pengajian Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Tenaga
 • Pengajian Alam Sekitar
Bidang pengajian
 • Pengajian Tenaga (5)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Popular degree type

   Popular study format

   Sarjana Muda Program dalam Pengajian Alam Sekitar

   Pelajar yang mendalami gelaran sarjana sering perlu membuat keputusan di antara Sarjana Muda Sains dan Sarjana Muda Sastera. Berbeza sedikit sahaja, kedua-dua darjah membawa merit yang sama dan dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan program selama empat tahun di kolej atau universiti yang diiktiraf.

   Apakah Sarjana Muda dalam Kajian Alam Sekitar? Gelaran ini menawarkan peluang kepada pelajar untuk melihat persilangan antara sains semula jadi dan sains sosial. Pelajar dapat meneroka bagaimana sikap budaya mempengaruhi amalan dan dasar persekitaran. Kursus ini memberi peluang untuk meneroka tema ini dalam topik kelas seperti komunikasi, kesihatan alam sekitar, advokasi sosial, ekologi, dan pengurusan alam sekitar.

   Pelajar yang mengikuti ijazah dalam kajian alam sekitar boleh mendapatkan diri mereka yang serba lengkap untuk zaman moden. Bukan sahaja pemegang ijazah boleh yakin dalam pengetahuan tentang pemuliharaan alam sekitar, mereka biasanya mempunyai keupayaan untuk secara efektif dan tepat mengomunikasikan pengetahuan mereka dan mempengaruhi perubahan melalui advokasi.

   Ramai pelajar ingin tahu sejauh mana tahap kajian alam sekitar. Dengan peningkatan permintaan terhadap program pengajian alam sekitar, lebih banyak universiti menawarkan ijazah dalam bidang ini. Tuisyen berbeza-beza antara institusi, dan kos program dalam talian umumnya berbeza dari kos tradisional di kampus.

   Terlepas dari mana anda meneruskan ijazah sarjana muda anda, anda boleh menjangka karier yang bermanfaat berkaitan dengan kajian alam sekitar. Oleh kerana tahap itu sendiri luas, kemungkinan kerjaya juga luas. Sesetengah pelajar telah mengejar kerjaya sebagai saintis pemuliharaan dan telah membantu pemilik tanah dan pemaju membuat penggunaan terbaik harta mereka. Yang lain mengambil kedudukan sebagai ahli ekologi alam sekitar dan menjalankan penyelidikan tentang bagaimana kehidupan manusia memberi kesan kepada alam sekitar. Masih yang lain menumpukan pada advokasi dan perubahan dasar sebagai pakar dasar.

   Ijazah ditawarkan dalam talian dan di institusi empat tahun di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.