Keystone logo

58 Sarjana Muda Program dalam Penerbitan Muzik 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Seni Persembahan
 • Muzik
 • Penerbitan Muzik
Bidang pengajian
 • Seni Persembahan (58)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Penerbitan Muzik

  Ijazah Sarjana Muda secara amnya adalah pelajar program yang boleh diikuti di sebuah universiti swasta atau awam. Ia dianggap sebagai ijazah dasar pendidikan tinggi dan dikehendaki mengikuti ijazah lanjutan.

  Apakah Sarjana Muda dalam Pengeluaran Muzik? Ijazah ini memberi tumpuan kepada teknik pembesaran audio, termasuk penggunaan sumber digital. Pelajar dapat mempelajari cara merekodkan artis muzik dan memanipulasi audio yang dihasilkan untuk mencapai kesan yang berbeza. Di luar pembesaran muzik yang sebenar, pelajar juga boleh mengambil kursus perniagaan seperti perakaunan, pemasaran dan perniagaan muzik. Ijazah dalam pengeluaran muzik merangkumi penerbitan dan pengedaran muzik serta penciptaannya.

  Pelajar yang mengikuti ijazah sarjana muda dalam pengeluaran muzik dapat memperoleh pengetahuan tentang pelbagai peralatan muzik dan rakaman dan mengembangkan kebolehan muzik. Mereka juga boleh memperbaiki kemahiran interpersonal mereka, kerana mencipta rekod muzik memerlukan kerjasama ramai orang.

  Kos ijazah sarjana muda dalam pengeluaran muzik boleh berbeza-beza bergantung pada pilihan sekolah pelajar dan negara tempat sekolah berada. Program ijazah sarjana muda biasanya mengambil masa empat tahun untuk diselesaikan.

  Selepas melengkapkan Sarjana Muda dalam Pengeluaran Muzik, pelajar dapat mencari kerja dalam pelbagai jawatan dalam industri muzik. Individu yang berminat dalam proses kreatif boleh mencari kerja sebagai penulis lagu atau ahli muzik. Jika menyanyi atau bermain instrumen tidak menarik tetapi graduan masih mahu mengambil bahagian dalam penciptaan muzik, mereka boleh mencari kerja sebagai pengeluar. Sebagai pengeluar, mereka boleh bekerja secara langsung dengan artis untuk memperbaiki rakaman mereka dan mencapai visi artistik tertentu. Bagi individu yang lebih berminat dalam logistik, kedudukan seperti wakil artis dan pengedar muzik juga boleh didapati dengan ijazah ini. Graduan boleh mewakili kepentingan artis dalam rundingan kontrak dengan syarikat rekod atau mengambil bahagian dalam pengeluaran, penjualan dan promosi album.

  Pelajar yang berminat dalam Sarjana Muda dalam Pengeluaran Muzik boleh mendaftar dalam program yang menawarkan kelas tradisional dan dalam talian di universiti dari seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.