Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Penerbitan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Media
 • Penerbitan
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (9)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Penerbitan

  Ijazah Sarjana Muda adalah didikan maju dalam sesuatu bidang yang menarik. Ia boleh membolehkan masuk ke dalam kerjaya yang dikehendaki atau meletakkan asas untuk kajian terus di peringkat induk. Program biasanya tiga hingga empat tahun dalam tempoh.

  &nbsp

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Penerbitan? Bidang penerbitan berkembang dan berubah dengan kaedah baru mengagihkan bahan bertulis. Kurikulum Ijazah menyediakan pemahaman yang menyeluruh daripada aspek penerbitan dalam semua bentuk. Gambaran Keseluruhan kursus meneroka majalah dan penerbitan buku dalam format digital dan cetak. Penekanan diberikan kepada pembangunan kemahiran bahasa yang kesat. Topik kelas mungkin termasuk penyuntingan, membaca pruf, analisis kritikal teks, penapisan, hak cipta, plagiarisme dan etika. Kursus perniagaan di dalam bidang pengurusan dan pemasaran yang ditawarkan, serta arahan dalam kemahiran teknikal. Ijazah ini sering melibatkan latihan dalam penulisan kreatif dan perniagaan.Kelas-kelas membiasakan pelajar dengan pelbagai bentuk komunikasi seperti kandungan web, siaran media, rencana, ucapan, humor dan laporan.

  &nbsp

  Kebaikan ijazah penerbitan dapat direalisasikan pada peringkat peribadi dan profesional. Pelajar memperoleh kemahiran bahasa yang lebih baik, termasuk kejelasan meningkat bersuara dan komunikasi yang lebih baik fikiran. Kajian pengurusan meningkatkan membuat keputusan dan kepimpinan kebolehan.

  &nbsp

  Program dalam bidang yang boleh didapati di seluruh dunia dan berbeza dalam kurikulum dan tempoh. Kos berbeza dari satu sekolah yang lain bergantung kepada lokasi dan tahap keperluan.

  &nbsp

  Kemungkinan pekerjaan yang banyak dalam pelbagai aspek komunikasi profesional. Dalam industri penerbitan, kerjaya termasuk penulis, editor, penulis, pengurus dan wartawan.Siswazah dari program ini juga boleh menggunakan kemahiran bahasa mereka maju dalam bidang-bidang seperti pengiklanan, pemasaran, perundingan, penyuntingan perniagaan, penulisan korporat dan membaca pruf. Jawatan-jawatan yang terdapat dalam perkhidmatan awam, agensi-agensi kerajaan, organisasi bukan keuntungan, dan ramai dan perniagaan swasta. Di samping itu, tahap yang boleh berfungsi sebagai persediaan untuk kerja-kerja bebas.

  &nbsp

  Untuk memulakan kerjaya yang menarik dalam bidang dinamik ini, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.