Keystone logo

118 Sarjana Muda Program dalam Pendidikan Rendah 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pendidikan
 • Pendidikan Rendah
Bidang pengajian
 • Pendidikan (118)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

   Sarjana Muda Program dalam Pendidikan Rendah

   Ijazah Sarjana Muda dianugerahkan kepada pelajar yang melengkapkan kurikulum biasanya tiga hingga lima tahun dalam kedua-dua mata pelajaran pendidikan umum dan khusus. Peserta biasanya memilih kawasan tumpuan, sering dipanggil utama. Mereka yang ingin mengejar ijazah sarjana atau kedoktoran sering perlu melengkapkan program sarjana muda terlebih dahulu.

   Apakah Sarjana Muda Pendidikan Asas? Program ini memberikan para pelajar pengetahuan, kemahiran, dan kepakaran yang mereka perlukan untuk berjaya sebagai guru sekolah rendah. Peserta biasanya mengambil kursus dalam teori pedagogi, psikologi kanak-kanak, dan teknik pengajaran. Mereka juga mempelajari maklumat umum mengenai pelbagai subjek akademik. Bergantung kepada program ini, peserta juga mungkin mengharapkan untuk belajar bahasa asing atau memperoleh kemahiran untuk bekerja dengan kanak-kanak yang mempunyai kecacatan. Para sarjana program sarjana biasanya menyelesaikan kurikulum mereka dengan mengambil praktikum mengajar pelajar, yang direka untuk memberi mereka pendedahan pengajaran aras kelas dunia.

   Pelajar yang mengikuti program Sarjana Muda Pendidikan Asas memperolehi kemahiran peribadi dan profesional. Mereka belajar berfikir secara kritis dan mengurus projek jangka panjang. Lebih penting lagi, pelajar mempelajari kemahiran pengajaran dan kolaboratif. Apabila tamat pengajian, kebanyakan boleh mengajar kanak-kanak dengan berkesan.

   Kos untuk menghadiri program pendidikan Ijazah Sarjana Muda bergantung kepada kolej. Individu yang berminat sering menyiasat semua institusi yang berpotensi untuk lebih memahami bagaimana menyediakan belanjawan pendidikan mereka.

   Menjadi guru kelas adalah jalan kerjaya yang paling biasa untuk graduan Sarjana Muda dalam program Pendidikan Asas. Walau bagaimanapun, mereka yang mendapat ijazah mempunyai kemahiran dan kepakaran yang diperlukan untuk bersaing untuk pelbagai jawatan profesional. Sesetengah memilih untuk bekerja di dunia perniagaan sebagai jurulatih korporat, membantu orang dewasa mempelajari kemahiran yang mereka perlukan untuk melaksanakan tugas tugas mereka dengan berkesan. Siswazah lain membuat keputusan untuk mengejar ijazah sarjana dan kedoktoran untuk menjadi pengetua sekolah atau pentadbir daerah. Walau bagaimanapun, graduan sering mendapat gaji yang kompetitif.

   Oleh kerana program Sarjana Muda Pendidikan Asas tersedia di institusi di seluruh dunia, pelajar mempunyai pelbagai pilihan untuk melanjutkan pelajaran. Sesetengah menerima arahan dalam bilik darjah tradisional, sementara yang lain mengambil kursus dalam talian. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.