Keystone logo

47 Sarjana Muda Program dalam Pendidikan Khas 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pendidikan
 • Pendidikan Khas
Bidang pengajian
 • Pendidikan (47)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pendidikan Khas

  Sarjana Muda dalam Pendidikan Khas menyediakan guru-guru untuk menjalankan amalan pendidikan inklusif untuk individu kurang upaya. Peserta dalam program ijazah belajar mengajar kaedah untuk mendidik dan membangunkan pelajar dengan fizikal dan masalah pembelajaran yang memerlukan sokongan khusus untuk menerima pendidikan.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Khas? Ijazah sarjana muda ini menyediakan pelajar dengan rangka kerja kuasa, advokasi, tingkah laku dan kaedah pendidikan untuk mengajar dan memberi sokongan kepada individu kurang upaya. Kerja kursus pendidikan khas meluas meliputi kemahiran dan pemahaman yang diperlukan untuk bekerja dengan keperluan khas pelajar dalam bilik darjah atau perkhidmatan sosial. Peserta mengkaji upaya fizikal dan mental yang memerlukan pendidikan khas dan pengaruh mereka terhadap pembelajaran dan pembangunan. Mereka meninggalkan program ini mampu berjaya dengan bekerja dan mendidik orang ramai dengan pelbagai keperluan.Pelajar boleh memilih untuk menumpukan kerja kursus mereka dalam bidang-bidang yang mereka minat, seperti kaedah penilaian atau pengkhususan kecacatan, untuk menyesuaikan laluan kerjaya mereka selepas tamat pengajian.

  Pelajar mendapat manfaat daripada asas program pendidikan khas terhadap keperluan khas arahan digabungkan dengan pilihan untuk memberi tumpuan kepada kawasan kepentingan. Graduan disediakan untuk kerjaya dalam pendidikan inklusif dengan pemahaman pelajar khas, rangkaian sokongan rakan sebaya di tempat dan kemahiran untuk memainkan peranan penting dalam sistem sekolah dan masyarakat.

  Program ijazah pendidikan khas biasanya mengambil masa empat tahun untuk disiapkan. Kadar tuisyen berbeza-beza di seluruh institusi. Bakal pelajar perlu menyiasat dengan setiap institusi untuk mendapatkan wawasan yang jelas daripada kos di masa dan tuisyen diperlukan untuk melengkapkan program ini.

  Graduan pendidikan khas disediakan untuk pengajaran dan kerjaya pelajar menyokong dengan pelbagai keperluan pembelajaran.Graduan Program boleh menghabiskan kerjaya yang mendidik dan membina kanak-kanak di dalam bilik darjah, atau mereka boleh memilih untuk bekerja dalam kapasiti yang lain. Ijazah pendidikan khas layak graduan untuk bekerja dalam penilaian dan sokongan dalam persekitaran sekolah atau dalam masyarakat.

  Individu yang berminat dalam kerjaya dalam pendidikan khas boleh mencari institusi hak untuk meneruskan pengajian mereka dengan mencari pangkalan data yang luas dari sekolah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.