Keystone logo

53 Sarjana Muda Program dalam Pendidikan Jasmani 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pendidikan
  • Pengajaran
  • Pendidikan Jasmani
Bidang pengajian
  • Pendidikan (53)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Pendidikan Jasmani

Ijazah sarjana muda biasanya mengikuti diploma sekolah tinggi dan mungkin mengambil masa tiga hingga lima untuk menyelesaikannya, bergantung kepada laluan unik setiap pelajar. Dalam empat tahun yang diambil oleh seorang pelajar purata, ijazah ini boleh menawarkan pengetahuan yang lebih mendalam dalam bidang pengajian tertentu. Graduan kemudiannya boleh merundingkan gaji yang lebih baik dan membuat kesan positif yang lebih besar ke atas bidang mereka.

Apakah Sarjana Muda Pendidikan Jasmani? Ijazah ini dapat memberikan pelajar kemahiran yang diperlukan untuk mengajar kelas pendidikan jasmani di sekolah rendah dan sekolah swasta dan awam, dan juga menerokai bidang lain seperti pembinaan atlet dan latihan peribadi. Kursus berbeza dari sekolah ke sekolah tetapi mungkin termasuk fisiologi senaman, kecederaan atlet, pedagogi, dan kesihatan diri dan komuniti. Banyak program menawarkan pengalaman bidang dan, bergantung kepada matlamat pelajar, peluang pengajaran pelajar.

Pelajar yang memperolehi Sarjana Muda Pendidikan Jasmani sering meninggalkan sekolah dengan pelbagai kemahiran. Teknik pengajaran dan bimbingan kesihatan dan kesejahteraan adalah aset profesional yang berharga, sementara kebolehan seperti komunikasi dan kepimpinan berkhidmat dalam semua bidang kehidupan.

Memilih untuk meneruskan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Jasmani memerlukan perancangan, terutamanya apabila seseorang menganggap bahawa kos itu boleh berbeza dari institusi ke institusi. Sebelum melakukan sesuatu ke sekolah, calon pelajar harus menyiasat kebaikan dan keburukan tempat yang berbeza untuk memastikan mereka memilih pilihan yang sesuai.

Walaupun ramai yang mempunyai Sarjana Muda dalam Pendidikan Jasmani menjadi pengajar pendidikan jasmani sekolah, terdapat banyak pilihan kerjaya yang lain. Ijazah ini menyediakan graduan dengan fleksibiliti dan kebebasan untuk meneroka jalan seperti pendidik luar, pelatih peribadi, fisiologi senaman, dan ahli terapi sukan. Bagi mereka yang mencari jawatan lebih pengurusan, pengatur kecergasan, pengurus pusat kecergasan dan perancang acara sukan adalah pilihan yang baik.

Banyak pilihan wujud bagi mereka yang menimbangkan Sarjana Muda dalam Pendidikan Jasmani. Pelbagai sekolah menawarkan kedua-dua program sepenuh masa dan sambilan, dan fleksibiliti kursus pembelajaran jarak jauh sering digemari. Untuk memulakan proses, cari program anda di bawah dan hubungi dan terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.