Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 21 Sarjana Muda dalam Pemuliharaan 2023

21 Sarjana Muda Program dalam Pemuliharaan 2023

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang berada di dalam fasa permulaan perjalanan akademik mereka boleh bercita-cita untuk mendapat ijazah sarjana muda dalam bidang pilihan mereka. Manakala ijazah sarjana muda dianggap sarjana muda, ia adalah satu batu loncatan yang penting di atas jalan untuk memperoleh sarjana dan mungkin ijazah doktor falsafah.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Pemuliharaan? sains pemuliharaan merupakan satu bidang yang penting dalam pengajian bagi pelajar yang ingin membuat perbezaan di dunia. bidang ini meneroka biodiversiti alam sekitar itu dengan niat untuk memelihara dan memastikan ia mempunyai kehidupan yang panjang untuk tahun akan datang. Pelajar dalam program ini sering mengambil kursus dalam bidang kimia, zoologi, ekologi hutan, pencemaran laut, politik alam sekitar, sains alam sekitar dan matematik untuk memahami pengetahuan firma di kawasan iklim pelbagai di dunia, persekitaran dan populasi hidupan liar.

Mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Conservation boleh sangat bermanfaat bagi pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang sains alam sekitar dan suka bekerja dengan orang lain untuk memelihara alam sekitar. Melalui program ini, orang belajar kemahiran yang mereka boleh mengambil dengan mereka sepanjang kerjaya mereka dan sepanjang hayat.

harga tuisyen berbeza-beza bergantung kepada institusi pelajar menghadiri. Faktor-faktor tambahan yang menentukan kos keseluruhan termasuk sama ada pelajar menghadiri sepenuh masa atau separuh masa, jika terdapat biasiswa yang ada dan sekiranya pelajar mengambil kursus dalam talian.

Seorang ulama yang graduan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Pemuliharaan boleh mencari jawatan sebagai Renjer Taman, pendidik, pegawai sains pemuliharaan atau pengarah agensi pemuliharaan. profesional ini menguruskan sebuah pasukan pemuliharaan bekerja di sebuah projek tertentu atau kawasan secara keseluruhannya. Pekerjaan dalam bidang ini adalah cerah, kerana keperluan untuk pemuliharaan alam sekitar terus berkembang di seluruh dunia.Orang ramai sentiasa diperlukan untuk meningkatkan kesihatan lautan, hutan dan populasi haiwan.

Beberapa institusi menawarkan kelas dalam talian bagi mereka yang ingin mendapatkan ijazah sarjana muda, yang memberikan pelajar jadual yang fleksibel dan keupayaan untuk bekerja dari rumah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Seni
  • Sastera
  • Pemuliharaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (21)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian