Keystone logo

11 Sarjana Muda Program dalam Pembangunan Ekonomi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Ekonomi
 • Pembangunan Ekonomi
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (11)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pembangunan Ekonomi

  A sarjana muda adalah program ijazah yang memerlukan kira-kira empat tahun pengajian untuk mendapatkan, namun faedah yang diperolehi dari melanjutkan pendidikan anda boleh bertahan seumur hidup. Pelajar yang mendapat ijazah sarjana muda sering mempunyai pilihan kerjaya yang lebih besar dan lebih pelbagai peluang yang ada kepada mereka sebaik sahaja mereka menamatkan pengajian.

  individu yang berminat mungkin berfikir, apa yang Ijazah Sarjana Muda dalam Pembangunan Ekonomi? Program pendidikan yang melatih para pelajar bagaimana untuk meningkatkan pembangunan ekonomi masyarakat di seluruh dunia dengan menggunakan tanah yang ada dan buruh bagi menggalakkan pertumbuhan dan meningkatkan pengeluaran. Ulama mengambil kursus dalam politik dan dasar awam, ekonomi politik global, rangkaian sosial, sistem maklumat geografi, dan penyelidikan sains sosial untuk lebih memahami bagaimana masyarakat membangunkan dan bagaimana masyarakat komuniti bentuk dan kuasa politik.

  Menerima Ijazah Sarjana Muda dalam Pembangunan Ekonomi boleh membantu menyediakan pelajar dengan latihan dan pengetahuan yang diperlukan untuk cemerlang dalam kerjaya bakal mereka. Memperoleh ijazah empat tahun juga boleh menunjukkan kepada bakal majikan bahawa peserta program mempunyai keazaman dan memandu untuk menyiapkan projek, bekerjasama dengan orang lain, dan menjadi aset kepada tempat kerja.

  Memperoleh ijazah sarjana muda boleh kos berbeza bagi setiap pelajar bergantung kepada berapa banyak masa mereka dapat menumpukan kajian mereka serta lokasi sekolah. Atas sebab ini, pelajar perlu menyelidik penuh sekolah yang mereka pilih untuk memastikan ini menyelaraskan program ditawarkan dengan bajet mereka dan matlamat pendidikan.

  Ulama yang menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Pembangunan Ekonomi terlatih untuk bekerja untuk perniagaan di seluruh dunia dan di semua peringkat operasi.Graduan boleh bekerja sebagai perancang bandar, penganalisis kewangan, pengurus program, operasi penyelia, pengurus pemasaran, dan pengurus pengeluaran bagi syarikat-syarikat yang telah bekerja di peringkat antarabangsa atau bagi syarikat yang ingin membawa perniagaan mereka antarabangsa. Sesetengah pelajar juga boleh memilih lebih laluan keusahawanan dan membuka syarikat global atau firma bukan keuntungan mereka sendiri.

  Memperoleh ijazah boleh membantu anda mengasah kemahiran profesional anda dan memberikan anda pengetahuan yang anda perlukan untuk mencari kerjaya yang memuaskan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai memperoleh ijazah sarjana muda anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.