Keystone logo

22 Sarjana Muda Program dalam Pelaburan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Pelaburan
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (22)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pelaburan

  Ijazah sarjana muda dianugerahkan kepada pelajar yang telah mengikuti sekurang-kurangnya 120 jam kredit semester kerja dalam program sarjana muda. Ijazah ini sering memberikan masuk ke jawatan profesional wajar. Ia sering diperlukan oleh program siswazah sebelum pelajar boleh dapat masuk. Ijazah ini bolehlah dianggap sebagai steppingstone untuk peluang masa depan.

  &nbsp

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Pelaburan? Program ijazah unik menawarkan fokus langsung pada kemahiran yang diperlukan untuk berjaya mengambil bahagian dalam industri pelaburan. Selain meliputi kursus-kursus pendidikan umum, subjek mungkin merangkumi komunikasi, penggunaan komputer dan aplikasi, matematik perniagaan, sosiologi, pengaturcaraan, pemikiran kritikal dan penyelidikan, kajian budaya, politik, undang-undang perniagaan, ekonomi antarabangsa, dan mikro dan makroekonomi.

  &nbsp

  Siswazah dari program ini mereka yang pakar dalam pasaran modal, dana lindung nilai, pengurusan portfolio dan pengurusan wang. Dengan kemahiran yang mereka telah dibangunkan sejak kursus pengajian, pelajar-pelajar ini bersedia untuk maju dalam industri yang berdaya saing. Pelajar sering diberikan pendekatan holistik ke arah kewangan dalam kajian umum mereka dengan penekanan kepada pelaburan kerana mereka kemajuan melalui program ini.

  &nbsp

  Kos yang berkaitan dengan mendaftar dalam program sarjana muda ini boleh menjadi sangat berbeza dari satu sekolah yang lain. Ini adalah benar terutamanya apabila sekolah-sekolah di seluruh sempadan negara dibandingkan. Hubungi sekolah secara individu untuk mendapatkan angka-angka tertentu.

  &nbsp

  Graduan perlu mencari banyak peluang untuk bekerja dengan syarikat-syarikat swasta, agensi pemasaran dan perundingan, pejabat-pejabat kerajaan, dan badan-badan antarabangsa. Mereka boleh bekerja untuk syarikat-syarikat swasta atau dengan kumpulan-kumpulan umum.Beberapa graduan akan mendapat pekerjaan dengan bank atau institusi pendidikan. Tajuk pekerjaan mungkin termasuk penganalisis pelaburan, kaunselor kewangan, penasihat pelaburan, pengurus wang, bank dan remisier.

  &nbsp

  Individu-individu yang ingin mengambil bahagian dalam dunia pelaburan boleh kita lihat pada prospek pendidikan mereka dengan bantuan penyenaraian program ini. Satu bentuk mendahului pendek disediakan untuk kemudahan anda. Jika anda berharap untuk menyertai kerjaya yang kompetitif dan menarik, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.