Keystone logo

23 Sarjana Muda Program dalam Pedagogi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pendidikan
 • Instruction
 • Pedagogi
Bidang pengajian
 • Pendidikan (23)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Pedagogi

  Walaupun ijazah sarjana muda sering boleh membawa kepada ijazah sarjana dan kedoktoran dalam pelbagai bidang pengajian, itu adalah pencapaian yang patut diberi perhatian. Ijazah ini biasanya mengambil masa kira-kira empat tahun untuk diselesaikan, kadang-kadang memerlukan projek batu kapur atau peperiksaan untuk membuktikan penguasaan pelajar bidang ini.

  Apakah Sarjana Muda dalam Pedagogi? Ijazah ini direka untuk membantu pelajar menyiasat kaedah pengajaran dan pembelajaran, yang sering direka untuk kanak-kanak dari kumpulan umur tertentu. Kajian pedagogi mungkin ditujukan kepada kelas sekolah menengah atau sekolah menengah, sementara bidang tumpuan lain termasuk kerja sosial, seperti penjagaan anak dan sokongan keluarga. Topik mungkin dalam kelas mungkin termasuk psikologi kanak-kanak, pedagogi digital, atau reka bentuk penilaian dan ujian.

  Pelajar yang mengikuti ijazah sarjana muda dalam pedagogi kerap mengembangkan kemahiran interpersonal yang kuat kerana pengetahuan mereka terhadap pemahaman dan komunikasi manusia. Bidang pengajian ini juga boleh mempromosikan kemahiran dalam reka bentuk kurikulum dan menilai bahan pengajaran atau dalam talian untuk memenuhi matlamat projek.

  Kos Sarjana Muda dalam Pedagogi akan berbeza-beza bergantung kepada lokasi dan keperluan institusi, serta sama ada ia diambil sambilan atau sepenuh masa. Calon pelajar perlu berhati-hati memilih institusi seiring dengan matlamat kerjaya mereka.

  Mempelajari pedagogi boleh menghasilkan penghargaan untuk pembelajaran yang secara meluas digunakan dalam tenaga kerja. Graduan dengan gelar sarjana dalam pedagogi boleh mencari pekerjaan sebagai pengajar atau tutor, sebagai pemaju kurikulum, atau sebagai penganalisis dasar pendidikan. Terdapat juga beberapa peluang pekerjaan yang lebih sejajar dengan kerja sosial, seperti mengajar di pusat penjagaan kanak-kanak atau membangunkan program untuk rumah persaraan.

  Memperolehi Ijazah Sarjana Muda dalam Pedagogi boleh membantu pelajar sepanjang jalan menuju matlamat kerjaya mereka. Terdapat banyak pilihan yang ada di seluruh dunia, termasuk pilihan dalam talian yang fleksibel. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.