Keystone logo

6 Sarjana Muda Program dalam NPO 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Pentadbiran
 • NPO
Bidang pengajian
 • Pengajian Pentadbiran (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam NPO

  sarjana muda adalah ijazah sarjana muda yang diberikan apabila pelajar melengkapkan set yang diperlukan kursus dalam bidang sains, seni, atau perniagaan. Ramai graduan sering akan memasuki tenaga kerja, manakala yang lain akan diteruskan untuk mendapatkan ijazah sarjana atau doktor falsafah mereka.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda NPO? Program ini direka bagi mereka yang ingin untuk menguruskan sebuah organisasi bukan untuk keuntungan (NPO), dan mereka akan belajar bagaimana untuk melabur semula semua pendapatan tambahan untuk mencapai matlamat organisasi. Pelajar akan belajar tentang jenis NPO serta aspek ekonomi dan undang-undang yang mengarahkan mereka. Setiap program akan berbeza-beza, tetapi topik yang mungkin berkisar status cukai, kepimpinan, perancangan, dasar, strategi, pengumpulan dana, akauntabiliti dan uji bakat peruntukan, perwakilan, aktiviti ekonomi, dan pengawasan.

  Pelajar yang mengikuti ijazah ini akan memberi manfaat kerana mereka dapat membantu masyarakat melalui perkhidmatan atau amal organisasi.Sama ada mereka memilih untuk bekerja untuk sebuah organisasi yang ditubuhkan atau memulakan mereka sendiri, pelajar akan dapat membuat perbezaan.

  Kos yang berkaitan dengan ijazah NPO boleh berbeza dari satu institusi yang lain. Faktor-faktor yang terlibat termasuk lokasi sekolah dan tempoh program. Panggilan sekolah-sekolah khusus adalah cara yang terbaik untuk pelajar untuk mengetahui apa obligasi kewangan akan diperlukan.

  Individu yang mempunyai ijazah NPO boleh memilih untuk bekerja dalam organisasi bukan keuntungan yang terdiri daripada pendidikan, kemanusiaan, dan agama untuk perkhidmatan manusia, kesihatan, dan misi perubahan berhaluan sosial. laluan kerjaya mungkin termasuk pengarah pembangunan, pengarah eksekutif, pengurus jabatan, perkhidmatan atau ketua program, dan pengarah pengumpulan dana. Mereka yang mempunyai semangat keusahawanan juga mungkin ingin memulakan NPO mereka sendiri di kawasan yang penting bagi mereka.

  Mula meneliti dan membandingkan sekolah kini dengan menggunakan pangkalan data dalam talian kami.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.