Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 26 Sarjana Muda dalam Neurosains 2023

26 Sarjana Muda Program dalam Neurosains 2023

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang memilih untuk melanjutkan Ijazah Sarjana Muda dalam Neurosains memulakan pada kursus yang menumpukan pada pengajaran yang banyak daripada rukun neurosains moden, dari sel ke tahap sistem. Memegang ijazah dalam bidang ini memberikan kelebihan daya saing dalam bidang yang amat mencabar ini.

&nbsp

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Neurosains? Ia adalah satu program yang melengkapkan pelajar dengan prinsip-prinsip yang penting dan kemahiran yang menyediakan mereka untuk melanjutkan pengajian siswazah berjaya dalam pelbagai disiplin asas dan digunakan dengan tumpuan neurosains. Tumpuan adalah di antara sains kognitif dan biologi untuk bioteknologi dan perubatan. Para peserta juga akan mempelajari asas dan pengetahuan diaplikasikan dalam sains umum, psikologi dan biologi. Pendekatan-pendekatan ini mungkin termasuk tema global, yang membolehkan mereka untuk menguasai dan menilai secara kritikal pengetahuan dalam bidang ini.

&nbsp

Rasional bagi pelajar memilih untuk mengambil Ijazah Sarjana Muda dalam program Neurologi diubah.Sebagai contoh, kursus mengajar pelbagai konsep termasuk kimia, fizik, psikologi, biologi, sains komputer dan matematik. Kursus termasuk mendalam kajian kalkulus, komposisi, sel dan molekul biologi, psikologi, biologi organik, dan kelas kimia organik.

&nbsp

Kos berbeza bergantung kepada sekolah, dan program yang biasanya berlangsung selama tiga sampai empat tahun. Ia adalah penting bahawa anda penyelidikan program pilihan anda dengan teliti untuk memastikan bahawa ia sesuai dengan matlamat anda.

&nbsp

Graduan adalah permintaan yang tinggi untuk beberapa jawatan semakin kompetitif. Kepakaran Neurosains adalah penting dalam laluan kerjaya banyak, seperti sains akademik dan perubatan. Lain-lain termasuk pendidikan, dasar awam, bioteknologi, penerbitan, penulisan saintifik, kedermawanan dan undang-undang. Beberapa graduan mengikut laluan kerjaya dalam penyelidikan akademik, pentadbiran pendidikan dan penyelidikan farmaseutikal.Pelajar akan membangunkan asas saintifik yang kukuh membolehkan mereka untuk berkhidmat kepada masyarakat dengan cara yang pelbagai dengan berinteraksi dengan rakan-rakan, fakulti dan profesional industri melalui pengalaman pembelajaran yang intensif.

&nbsp

Pilihan boleh didapati di pelbagai universiti tempatan dan antarabangsa. Program dalam talian adalah pilihan yang sangat baik untuk individu yang tinggal di kawasan pedalaman dengan akses terhad untuk kemudahan. Pilihan berasaskan web memenuhi mereka yang memerlukan jadual yang fleksibel. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Sains Semula Jadi
  • Biologi
  • Neurosains
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (26)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan