Keystone logo

6 Sarjana Muda Program dalam Membakar 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana Muda
  • BSc
  • BA
  • BBA
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Seni Kulinari
  • Membakar
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Muda Program dalam Membakar

Untuk mendapatkan ijazah sarjana muda, pelajar mengambil pelbagai kursus dan kemudian memberi tumpuan kepada bidang pengajian tertentu. Ijazah ini secara amnya memerlukan beberapa tahun untuk menyelesaikan dan mungkin menggabungkan latihan formal dengan pembelajaran secara langsung. Graduan harus memiliki kemahiran yang mencukupi untuk tampil di peringkat yang lebih tinggi daripada pemohon tanpa ijazah atau pengalaman yang relevan.

Apakah Sarjana Muda Baking? Kerja kursus di bidang ini melibatkan latihan dalam seni dan sains untuk menyediakan barangan bakar. Pelajar mempelajari bahan dan prosedur untuk menyediakan pelbagai makanan. Mereka mungkin pakar dalam jenis penaik tertentu, seperti pastri, roti, kek atau cara bebas gluten.

Pelajar yang mendaftar dalam program Bachelor in Baking mendapat kebolehan yang mereka perlukan untuk berjaya di samping kecekapan umum. Pembakar yang menggembirakan akan belajar cara mengikuti arahan, menguruskan masa dan inventori dan mengira hasil. Latihan rasmi menyediakan graduan untuk menghasilkan produk yang konsisten untuk pengguna.

Kos ijazah sarjana muda dalam penaik berbeza bergantung kepada institusi. Universiti-universiti am dan sekolah-sekolah masakan atau hospitaliti menawarkan kursus pengajian ini, dan calon pelajar mungkin ingin membandingkan perbelanjaan untuk setiap pilihan. Kebanyakan program sepenuh masa mengambil masa empat tahun, tetapi rancangan dipercepat mungkin tersedia.

Graduan dengan ijazah sarjana muda dalam baking boleh mencari pekerjaan sebagai tukang roti atau koki pastri. Sesetengah tukang roti menjual barang-barang panas di luar oven manakala yang lain menghasilkan produk siap atau siap sedia untuk kedai, syarikat atau institusi. Posisi lepasan layak untuk bergantung pada jenis penaik yang dia cemerlang. Program penaik juga boleh menyediakan latihan dalam asas-asas perniagaan untuk menyediakan pelajar untuk membuka bakeri mereka sendiri atau menguruskan operasi sedia ada.

Universiti dan sekolah masakan di seluruh dunia menawarkan program Sarjana Muda dalam Baking. Kursus dalam talian mungkin melibatkan belajar resipi dan menonton video dan memerlukan pelajar berlatih di rumah atau di kemudahan berlesen. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pentadbiran sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.