Keystone logo

70 Sarjana Muda Program dalam Mekatronik 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Mekanikal
 • Mekatronik
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (70)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Mekatronik

  Banyak jawatan profesional memerlukan ijazah sarjana muda. Pelan darjah kebanyakannya bertahan beberapa tahun, bermula dengan keperluan umum dan menjadi lebih fokus sebagai peserta berhampiran wisuda. Pelajar boleh mendapat manfaat daripada pengajaran yang diajar oleh pakar dalam banyak bidang dan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya.

  Apakah Sarjana Muda Teknologi? Bidang ini menggabungkan sistem kejuruteraan mekanikal dan sistem kawalan elektronik. Graduan akan dapat menggunakan dan mencipta pelbagai perkakasan dan mesin berkomputer atau boleh diprogramkan, termasuk peranti canggih. Program-program ini juga memberi tumpuan kepada kaedah-kaedah pereka dan penentukuran peralatan khusus untuk digunakan dalam tetapan kilang atau pembuatan.

  Kemahiran yang diajar dalam kursus untuk ijazah sarjana muda dalam mekatronik memohon kepada pelbagai peralatan dan banyak laluan kerjaya. Pelajar harus diajar bagaimana menggabungkan komponen elektrik dan mekanik untuk mencipta ciptaan baru atau memperbaiki reka bentuk yang sedia ada. Peserta akan mempertajam pengaturcaraan dan kemahiran penalaran mekanikal mereka dengan mengusahakan projek praktikal.

  Kos mendapatkan ijazah sarjana muda dalam mekatronik bergantung kepada sekolah. Secara umum, pelajar sepenuh masa mesti mengambil kursus empat tahun untuk menyelesaikan program pengajian ini. Bandingkan harga kelas tuisyen, kelas dan bekalan yang diperlukan untuk mencari program yang sesuai dengan anggaran dan matlamat profesional anda.

  Ijazah sarjana muda dalam mekatronik menyediakan graduan untuk bekerja bagi syarikat yang membangunkan perkakasan untuk peranti berkomputer, peralatan elektrik dan komponen mekanikal. Seorang siswazah boleh mencari pekerjaan sebagai jurutera automasi, jurutera kawalan atau pereka perkakasan. Calon yang berminat untuk menguji produk atau teknologi baru boleh mempertimbangkan untuk bekerja di makmal ujian. Latihan di mekatronik berfungsi sebagai persediaan untuk membangunkan bahagian teknikal atau jentera pengeluaran yang terdapat di lantai kilang.

  Memutuskan program Sarjana Muda dalam bidang Mekatronik dengan menimbangkan program yang menawarkan maklumat dan sumber semasa. Anda mungkin mahu menentukan sama ada anda lebih berminat dengan fleksibiliti atau arahan yang dipandu dengan teliti. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pentadbiran sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.