Keystone logo

8 Sarjana Muda Program dalam Media Fesyen 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Fesyen
 • Media Fesyen
Bidang pengajian
 • Fesyen (8)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  Sarjana Muda Program dalam Media Fesyen

  Adakah anda berminat dengan fesyen dan tertarik dengan dunia media yang sentiasa berubah? Media fesyen menggabungkan dengan lancar alam fesyen dengan pelbagai bentuk media seperti media cetak, digital, televisyen dan media sosial.

  Mendaftar dalam program ijazah media fesyen membuka dunia kreativiti dan pembelajaran. Walaupun kurikulum mungkin berbeza merentas institusi, anda boleh mengharapkan untuk mendalami subjek menarik seperti sejarah fesyen, komunikasi visual, media sosial, perhubungan awam dan penggayaan fesyen.

  Graduan program media fesyen mempunyai banyak peluang kerjaya dalam industri fesyen. Sebagai wartawan fesyen, anda boleh menulis dan melaporkan berita fesyen, arah aliran dan acara untuk penerbitan cetak atau dalam talian, TV atau radio. Sebagai alternatif, anda boleh menjadi editor fesyen, mengawasi kandungan fesyen untuk majalah, akhbar atau tapak web sambil bekerjasama dengan penulis, jurugambar dan penggaya untuk mencipta ciri yang menarik secara visual dan bermaklumat. Laluan kerjaya tambahan termasuk peranan seperti Pakar PR Fesyen, Pengurus Media Sosial atau Penggaya Fesyen.

  Jadi, adakah anda bersedia untuk memulakan perjalanan yang menarik ke dalam dunia media fesyen? Jangan lepaskan peluang untuk meneroka minat dan kreativiti anda sambil membina kerjaya yang berjaya dalam industri dinamik ini.

  A sarjana muda ijazah 's diberikan kepada pelajar yang memenuhi syarat-syarat yang perlu diberikan oleh kolej atau universiti mereka yang hadir. Keperluan termasuk tiga hingga tujuh tahun memberi tumpuan kepada subjek, biasanya dirujuk sebagai utama atau tumpuan.