Keystone logo

130 Sarjana Muda Program dalam Media Digital 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Media
 • Media Digital
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (130)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Media Digital

  Individu yang ingin melanjutkan pendidikan selepas sekolah tinggi biasanya mendapatkan ijazah sarjana muda. Ijazah ini biasanya mengambil masa empat tahun untuk disiapkan, walaupun yang meliputi 120 kredit semester mungkin kadang-kadang dilakukan dalam tempoh tiga tahun. Ijazah sarjana muda sering digunakan sebagai asas untuk melanjutkan pelajaran atau sebagai batu loncatan ke tetapan profesional.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Media Digital? Pelajar media digital biasanya belajar untuk mencipta dan mengubah suai teks, grafik, fail audio, dan video yang telah didigitalkan untuk digunakan pada komputer dan bertujuan untuk menukar fail melalui Internet. Kelas boleh memberi tumpuan kepada menambah kesan visual, media interaktif, reka bentuk bunyi, teori media digital, dan proses kreatif yang membawa kepada kandungan digital yang berjaya. Pelajar diberi peluang untuk bekerja dengan perisian dan perkakasan yang digunakan dalam industri media dan belajar untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran dalam projek imaginatif.

  Pelajar dalam kursus ini sarjana muda pengajian mendapatkan pemahaman kejuruteraan elektronik, teknologi media digital, dan pembangunan grafik, videografi, dan lain-lain persembahan multi-media. Dengan pemahaman ini mereka kemudian bersedia untuk menerima pekerjaan di persekitaran yang bermanfaat dan kaya kreatif. Sesetengah pelajar mendapat peluang untuk melengkapkan magang sebagai sebahagian daripada perjalanan pendidikan mereka.

  Kos yang mengambil bahagian dalam program ini berbeza dari satu sekolah yang lain. Ini adalah benar terutamanya sebagai sekolah yang terletak di bahagian-bahagian yang berlainan di dunia. Bakal pelajar perlu menghubungi sekolah pilihan mereka untuk menentukan patut kewangan yang terbaik.

  Terdapat pelbagai pekerjaan yang ada kepada mereka yang melengkapkan ijazah dalam media digital. Ini terdiri daripada kewartawanan digital, pemasaran, reka bentuk susun atur, pengurusan projek, pembangunan web, menyunting dan pembiakan, dan jualan.Dengan ijazah empat tahun, graduan disediakan untuk jawatan peringkat kemasukan di mana mereka mempunyai pendedahan terus kepada teknologi media digital dengan akses kepada tanggungjawab yang lebih maju. Dengan bujang dalam media digital, graduan bersedia untuk bekerjasama dalam projek-projek kreatif yang berlaku dalam dunia yang sentiasa berubah dengan cepat daripada e-dagang.

  Mengkaji banyak sekolah yang ada dalam program penyenaraian bawah. Isi borang menerajui pendek untuk maklumat lanjut. Untuk melakukan ini, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.