Keystone logo

115 Sarjana Muda Program dalam Media dan Komunikasi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Media
 • Media dan Komunikasi
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (115)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Media dan Komunikasi

  Ijazah Sarjana Muda adalah 3-5 tahun ijazah selepas menamatkan pengajian sekolah tinggi atau GED pensijilan. Setiap pelajar memilih fokus program, yang menentukan tumpuan kajian mereka.

  Satu program tumpuan popular adalah media dan komunikasi. Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Media dan Komunikasi? Ini jalan pengajian adalah agak luas, dan kurikulum berbeza-beza banyak antara program yang berbeza. Walau bagaimanapun, program yang biasanya akan memberi tumpuan ke atas kurikulum kursus yang mengukuhkan kemahiran komunikasi lisan dan bertulis dan mendedahkan pelajar kepada konsep dan teori-teori yang berbeza mengenai media digital. Hasilnya adalah graduan yang mempunyai kepakaran dalam bidang komunikasi digital.

  Manfaat utama yang mengikuti jalan ini kajian adalah kemahiran dan pengalaman yang kurikulum tawarkan penting.Dalam erti kata kedua-dua peribadi dan profesional, setiap pelajar berpeluang mendapat manfaat daripada pendidikan dalam teknologi komunikasi dan mengukuhkan kemahiran, terutamanya sebagai dunia terus menjadi lebih berteknologi maju.

  Bergantung kepada program dan sekolah anda pilih, kos mencapai tahap yang berbeza-beza. Sekolah Hubungi terus untuk mengetahui yuran pendaftaran dan pendaftaran mereka.

  Sarjana Muda dalam Media dan Komunikasi membuat banyak kerjaya yang berbeza mungkin. Sama ada graduan pergi untuk mendapatkan ijazah yang lebih tinggi atau pilih untuk memulakan kerjaya mereka secara langsung selepas menerima ijazah sarjana muda mereka, mereka dilengkapi untuk mencari kerja yang bermanfaat. Latar belakang dalam teknologi kerana ia bersilang dengan komunikasi, serta keupayaan kreatif untuk melaksanakan pengetahuan ini dalam pasaran teknologi yang sentiasa berkembang, membuat graduan terutamanya yang dikehendaki sebagai pekerja.Majikan sentiasa mencari untuk dipacu, graduan mampu dengan kemahiran ini untuk mengisi jawatan dalam beberapa bidang, termasuk kewartawanan, dasar awam, dan industri hiburan.

  Pelajar-pelajar yang berminat untuk melanjutkan Ijazah Sarjana Muda Media dan Komunikasi harus mempertimbangkan program dalam talian sebagai cara yang mudah untuk memenuhi matlamat mereka. Pengajian Ijazah Sarjana Muda menyediakan penyenaraian banyak program dipandang tinggi dalam bidang ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.