Keystone logo

9 Sarjana Muda Program dalam Linguistik Gunaan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana Muda
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Linguistik
 • Linguistik Gunaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (9)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Muda Program dalam Linguistik Gunaan

  Ijazah sarjana muda sering ijazah pertama yang diperoleh oleh pelajar dalam pendidikan tinggi, umumnya mendapatkan dalam tiga hingga empat tahun pada awal kerjaya kolej mereka. Walaupun ijazah sarjana muda biasanya menyediakan pengalaman yang cukup untuk memasuki tenaga kerja selepas tamat pengajian, ia juga mungkin untuk mengikutinya dengan doktor falsafah sarjana atau lagi pakar dalam bidang tertentu.

  &nbsp

  Satu soalan yang anda mungkin tertanya-tanya iaitu, apakah Sarjana Muda Linguistik Gunaan? Ijazah ini merangkumi aplikasi dunia sebenar linguistik sebagai sains dan mengajar pelajar teori bahasa dan pembelajaran bahasa supaya mereka dapat menjadi pelajar yang lebih baik daripada bahasa. Kebanyakan program berurusan dengan teori-teori utama linguistik dan juga teknologi baru yang menjadikan pengajaran dan pembelajaran bahasa lebih mudah. Beberapa, tetapi tidak semua, institusi memerlukan ijazah ini perlu diambil bersama-sama dengan kajian ini sekurang-kurangnya satu bahasa asing.

  &nbsp

  Dalam ekonomi yang semakin global, linguistik berfungsi sebagai jambatan antara budaya yang berbeza. Memahami bagaimana untuk mengajar bahasa membantu orang belajar untuk berkomunikasi dengan lebih baik di tempat kerja dan dalam pendidikan mereka.

  &nbsp

  Jumlah kos Sarjana Muda Linguistik Gunaan bergantung kepada apa yang sekolah anda memilih untuk hadir dan berapa lama ijazah yang mengambil masa untuk disiapkan. Empat tahun adalah purata tempoh masa yang dihabiskan untuk belajar ijazah sarjana muda.

  &nbsp

  Terdapat beberapa pekerjaan yang berlainan disediakan untuk graduan Ijazah Sarjana Muda dalam Linguistik Gunaan. Ramai graduan memilih untuk pergi ke dalam pengajaran, sama ada sebagai seorang guru bahasa kedua atau mengajar bahasa Inggeris kepada penutur bukan asli. Sesetengah umat pilihan untuk pergi ke kerja bukan keuntungan, manakala yang lain masih bekerja sebagai penterjemah atau jurubahasa bahasa lain. Kebanyakan pekerjaan yang ada adalah dalam sektor swasta, walaupun beberapa jawatan dalam kerajaan boleh didapati.

  &nbsp

  Pendapatan ijazah dalam talian sarjana muda adalah cara yang baik untuk belajar mengikut jadual anda sendiri, terus dari rumah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.